Ετοιμη για την υπέρβαση η εθνική πόλο

Ετοιμη για την υπέρβαση η εθνική πόλο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο των γυναικών, η αντίστοιχη εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα (19.30) την «οικοδέσποινα» και πανίσχυρη Ισπανία. Οι διεθνείς μας θα αγωνιστούν, όπως δήλωσαν, με το μυαλό στα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πριν ακόμα αρχίσει η διοργάνωση της Βαρκελώνης, συγκαταλεγόταν στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και μέχρι τώρα δείχνει ότι θέλει να επιβεβαιώσει αυτές τις προβλέψεις. Στην πορεία προς τους ημιτελικούς, οι «φούριας ρόχας» της πισίνας έχουν μόνο νίκες. Μάλιστα, για να προκριθούν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης νίκησαν πολύ εύκολα την ομάδα της Γαλλίας με 14-5. Οι Ισπανίδες διαθέτουν μεγάλη ιστορία και στο γυναικείο πόλο. Κατά το παρελθόν η εθνική της χώρας έχει κατακτήσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2014 ήταν πρώτη στην Ευρώπη και το 2016 τέταρτη. Με δεδομένο ότι οι αγώνες διεξάγονται στη χώρα τους έχουν ως στόχο να επανέλθουν στην πρώτη θέση του βάθρου, μπροστά στο κοινό τους.

Από την άλλη πλευρά, η εθνική μας ομάδα αποτελείται από ένα νεανικό σύνολο με αρκετά μεγάλες ικανότητες, που αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Προκρίθηκαν στην τετράδα παίζοντας καλό πόλο. Σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι καλύτερες χρονιές ήταν το 2010 και το 2012. Τόσο από το Ζάγκρεμπ όσο και από το Αϊντχόφεν επέστρεψαν με ασημένια μετάλλια.

Την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν και οι ομάδες της Ολλανδίας και της Ουγγαρίας. Για τις θέσεις 5-8 θα αγωνιστούν Γερμανία – Ιταλία και Ρωσία – Γαλλία. Ηδη την ένατη θέση έχει καταλάβει η Σερβία, τη δέκατη το Ισραήλ, την ενδέκατη η Κροατία και την τελευταία η Τουρκία.

Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν την Παρασκευή. Η μάχη του μεταλλίου θα ξεκινήσει στις 21.30 και ο μεγάλος αγώνας για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης στις 23.15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή