Αντιμέτωπος με πολίτες βρέθηκε ο Καμμένος στις πυρόπληκτες περιοχές (βίντεο)

Αντιμέτωπος με πολίτες βρέθηκε ο Καμμένος στις πυρόπληκτες περιοχές (βίντεο)

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου αντιμετώπισε τους πολίτες που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες μέσα σε λίγα λεπτά από τη μανία της πυρκαγιάς.

«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς», του είπε ένας πολίτης που στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα. «Δεν μας έμεινε τίποτα», καήκαμε», συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια μία κοπέλα και συνέχισε:

«Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν καν να μπουν στη θάλασσα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία. Ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό…», είπε ο κ. Καμμένος με έναν πολίτη να επεμβαίνει: «Δεν ήταν κανείς». «Δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;», είπε ο κ. Καμμένος με τον πολίτη να απαντά ξεσπώντας σε κλάματα: «Εγώ τα έβγαλα».

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος σε σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Ραφήνας, Ευάγγελο Μπουρνούς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια που καταστράφηκαν από τις φωτιές και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος.

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις του Στρατού, έχουν στήσει μαγειρείο για τη σίτιση των πυρόπληκτων αλλά και κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις θωράκισης και αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.

Στη σύσκεψη που είχε με τον κ. Μπουρνούς, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αρχίσει σύντομα η εφαρμογή όσων προβλέπουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αλλά και των βροχών του Σεπτεμβρίου.

«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Βουτζά.

«Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειαστείτε» διαβεβαίωσε, τέλος, ο Πάνος Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή