Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/07/18)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την IBG

Τρεις φέρεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG), που έχει περιέλθει στο κυπριακό δημόσιο μετά την εκκαθάριση της Marfin. Πρόκειται για την κοινοπραξία της εταιρείας Barniveld Enterprices (συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη) με την Duet Private Equity, τον κινεζικό όμιλο Fosun και το κυπριακό fund Elements. Η IBG διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και σύμβουλος πώλησης έχει οριστεί η EY. Εντός του Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η διαδικασία του οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence), η οποία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Στόχος είναι οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν εντός του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να ακολουθήσει αμέσως μετά η αξιολόγηση και η διαδικασία πώλησης να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκλεισε ο ιστότοπος των Μπόμπολα-Κούτρα

Αμεσα τα αντανακλαστικά της νέας διοίκησης Ελλάκτωρ. Λίγες μόλις ώρες μετά την επικράτηση των αδελφών Καλλιτσάντση επί των κ. Μπόμπολα-Κούτρα, ο δικτυακός τόπος που λειτουργούσε από τις 13 Ιουνίου (www.change4ellaktor.gr), με στόχο να επικοινωνήσει την πρότασή τους για την ανάγκη αλλαγής της διοίκησης του κατασκευαστικού ομίλου και της ευρείας αναδιοργάνωσής της, σταμάτησε να λειτουργεί. Aλλωστε, ο στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας επετεύχθη, επομένως δεν υπήρχε πλέον και λόγος ύπαρξης για τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

«Πυρόπληκτη» και η Ανδρος για την υποβολή δήλωσης

Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που ανακοινώθηκε προχθές για τους πληγέντες λόγω των πυρκαγιών στην Κινέτα, στο Μάτι και στον Βουτζά, ισχύει για πολλές περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με τις φωτιές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι ανήκουν στις εφορίες Παλλήνης και Ελευσίνας μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις εφορίες αυτές ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα Σπάτα και η Aνδρος, οι κάτοικοι των οποίων μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των ΕΛΤΑ

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Αρχικά για τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα, 30 και 31 Ιουλίου, οπότε υπάρχει αυξημένος όγκος συναλλαγών. Είναι σίγουρο, όμως, ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα επεκταθεί. Οπως στις τράπεζες πριν από μερικά χρόνια, έτσι και στα ΕΛΤΑ, μόλις τίθεται θέμα επιβίωσης, οι εργαζόμενοι αφήνουν κατά μέρος τις «εργατικές» και «επαναστατικές» διεκδικήσεις, και αρχίζουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και της επιβίωσης. Οχι ότι τα ΕΛΤΑ θα λειτουργήσουν με όρους ιδιωτικού τομέα, αλλά τουλάχιστον θα προσιδιάζουν με εκείνους που επικρατούν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Βρετανικό fund «σορτάρει» στη μετοχή της ΔΕΗ

Σε αύξηση των short θέσεών του στη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε το βρετανικό fund Lansdowne Partners, ύστερα από σχεδόν δύο μήνες κατά τους οποίους είχε τηρήσει στάση αναμονής απέναντι στην εισηγμένη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Lansdowne αύξησε στις 23 Ιουλίου τις αρνητικές καθαρές του θέσεις (short) επί της μετοχής της ΔΕΗ στο 1,21% από 1,19% που είχαν διαμορφωθεί στις 23 Μαΐου. Ετσι διαμορφώνονται στα 5,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα περίπου 447 εκατ. ευρώ που είναι η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης. Η αύξηση των επιθετικών διαθέσεων του fund έρχονται μετά την πτώση που έχει σημειώσει η μετοχή της ΔΕΗ τον τελευταίο μήνα, που ξεπερνά το 10%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 36%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Lansdowne έχει βάλει στο στόχαστρό του τη μετοχή της ΔΕΗ από τον περασμένο Νοέμβριο, και από τότε οι short θέσεις του έχουν αυξηθεί κατά περίπου 128%, δηλαδή από το 0,53% στο 1,21% σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή