Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για την τμηματική παραχώρηση δραστηριοτήτων του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Και σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Ριχάρδος Λαμπίρης, επισκέφθηκαν χθες την πρωτεύουσα του νομού Εβρου.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα στελέχη του ταμείου ανέφεραν ότι το μόνο που απομένει για την εκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμένα είναι μια κατ’ αρχήν αποτύπωση των δραστηριοτήτων, αλλά και των κατευθύνσεων του λιμένα. Αυτό θα συμβεί έπειτα από μια σύντομη διαβούλευση του ΤΑΙΠΕΔ με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης αναμένεται το 2019, «αλλά νομίζω είναι πολύ κρίσιμο το γεγονός ότι πλέον το φθινόπωρο μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ξεκινάμε την αξιοποίηση του λιμένα», είπε ο κ. Ξενόφος.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν πουλά τον λιμένα, αλλά προχωρεί σε υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων. Προς την κατεύθυνση αυτή, το ταμείο ήδη έχει προσλάβει τους νομικούς και τους οικονομοτεχνικούς συμβούλους που θα συνδράμουν στο συγκεκριμένο έργο. Κατά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, οι δραστηριότητες οι οποίες θα παραχωρηθούν πρέπει να επιλεγούν με κριτήριο τη δυναμική τους αλλά και την ικανότητα να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον. «Ταυτόχρονα», προσέθεσε ο κ. Ξενόφος, «και αυτός είναι ο στόχος μας, πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία κοιτώντας τις δραστηριότητες οι οποίες θα μείνουν στον ΟΛΑ, θα εξυπηρετούνται από τον οργανισμό, ώστε και το λιμάνι να διατηρήσει τη βιωσιμότητά του και οι εργαζόμενοι την ασφάλεια, κοιτώντας μπροστά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία του με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ καθώς διαπίστωσε «την απόλυτη ταύτιση» μεταξύ των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας και της στόχευσης του ταμείου στην αξιοποίηση του λιμανιού. Ο πρόεδρος του ΟΛΑ χαρακτήρισε σημαντική μέρα για το λιμάνι και την τοπική κοινωνία τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία ανάπτυξης του λιμένα. «Εχουμε πια ήδη καταγεγραμμένο το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, την αμέσως επόμενη μέρα για να προχωρήσει αυτό που αποτελεί όνειρο και προσπάθειες πολλών γενεών, αλλά σήμερα νομίζω μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης… Νομίζω ότι η ημερομηνία αυτή, τυπικά και ουσιαστικά, θα καταγραφεί σαν μια αφετηρία μιας σημαντικής αναπτυξιακής εξέλιξης στην περιοχή μας», είπε ο κ. Δούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή