ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν ήξερα για τη συνάντηση με τους Ρώσους

Γονείς, που αποχωρίστηκαν τον 11χρονο γιο τους εξαιτίας της πολιτικής Τραμπ, κρατούν τη φωτογραφία του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα και πως αμφότεροι οι ηγέτες επιθυμούν νέες συνόδους κορυφής, παρά τον σάλο που προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η συνάντησή τους στο Ελσίνκι πριν από δύο εβδομάδες. Η νέα επίθεση φιλίας συνέπεσε με τη δήλωση του Τραμπ πως δεν γνώριζε για τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ το 2016 ανάμεσα σε Ρώσους και μέλη του προεκλογικού επιτελείου του, περιλαμβανομένου του γιου του, στην οποία οι Ρώσοι προσφέρθηκαν να παράσχουν επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον. Την είδηση αποκάλυψε το CNN, επικαλούμενο τον πρώην δικηγόρο του προέδρου επί σειράν ετών, Μάικλ Κόεν, ο οποίος είπε πως ο Τραμπ είχε λάβει από πριν γνώση για τη συνάντηση αυτή. Η ρωσική ανάμειξη πάντως στις ομοσπονδιακές εκλογές ρίχνει βαριά τη σκιά της στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ κι ο Τραμπ συγκάλεσε χθες τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφαλείας για να ελεγχθεί το επίπεδο ασφάλειας των εκλογικών αναμετρήσεων, τέσσερις μήνες προτού προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες οι Αμερικανοί για να ανανεώσουν τη σύνθεση του Κογκρέσου.

Επανένωση οικογενειών

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, πάνω από 700 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς τους παραμένουν χωρισμένα από τις οικογένειές τους, παρόλο που το βράδυ της Πέμπτης παρήλθε η προθεσμία που είχε ορίσει η αμερικανική Δικαιοσύνη για την επανένωση των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών. Ομοσπονδιακός δικαστής της Καλιφόρνιας είχε δώσει εντολή όλες οι οικογένειες να έχουν επανενωθεί έως τις 18.00 την Πέμπτη.

Η οδηγία αφορούσε σε περιπτώσεις στις οποίες οι οικογενειακοί δεσμοί είχαν εξακριβωθεί, οι γονείς δεν είχαν ποινικό μητρώο, δεν ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών και μπορούσαν να εντοπιστούν. Ομως μετά την ώρα παρέλευσης της προθεσμίας, 711 παιδιά οικογενειών που δεν πληρούσαν τους όρους αυτούς παρέμεναν στις εγκαταστάσεις του

Γραφείου Μετεγκατάστασης Προσφύγων, που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ