«Φουντώνει» το πολιτικό μέτωπο για τις ευθύνες

«Φουντώνει» το πολιτικό μέτωπο για τις ευθύνες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζουν τους τόνους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, έξι ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές με τουλάχιστον 88 νεκρούς στην ανατολική Αττική.

Στο επίκεντρο της πολιτικής σύγκρουσης βρίσκεται η ενημέρωση του πρωθυπουργού για την ύπαρξη νεκρών, κατά τις κρίσιμες ώρες της περασμένης Δευτέρας.

Για απόκρυψη της αλήθειας κάνει λόγο η Πειραιώς, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε, σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες». Παράλληλα, η ΝΔ καλεί τις αρμόδιες αρχές να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Η απάντηση, από την πλευρά του Μαξίμου ήρθε σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο», κατηγορώντας, παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τυμβωρυχία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο», καταλήγει.

Πάντως, στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, επισήμανε ότι «πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα» και όπως χαρακτηριστικά είπε, ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας, «ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου». «Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή