Πρόσθετες κυρώσεις εξήγγειλε ο Πενς προς την Τουρκία για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα

Πρόσθετες κυρώσεις εξήγγειλε ο Πενς προς την Τουρκία για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επανέλαβε την Κυριακή την απειλή της Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος», τόνισε ο Πενς μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά θρησκευτική πίστη, ο οποίος επιτελεί ποιμενικό έργο στην Τουρκία για πάνω από 20 χρόνια».

Πρόσθετες κυρώσεις εξήγγειλε ο Πενς προς την Τουρκία για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα-1

Ο Πενς πρόσθεσε ότι το γεγονός πως ο ιερωμένος αποφυλακίστηκε και του επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός «δεν αρκεί».

Ο Μπράνσον, που πέρασε 21 μήνες σε τουρκική φυλακή, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο αμερικανός πάστορας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν κριθεί ένοχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή