Αφιερωμένες στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη οι δύο παραστάσεις του «Ορέστη» στην Επίδαυρο από το ΚΘΒΕ

Αφιερωμένες στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη οι δύο παραστάσεις του «Ορέστη» στην Επίδαυρο από το ΚΘΒΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθιά οδύνη του για την τραγική απώλεια της Χρύσας Σπηλιώτη, του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη και όλων των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και αφιερώνει στη μνήμη της ηθοποιού τις δύο παραστάσεις του Ευριπίδη "Ορέστης", που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου.

"Σύσσωμη η οικογένεια του ΚΘΒΕ είναι συντετριμμένη για τον θάνατο της αγαπημένης μας Χρύσας Σπηλιώτη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια από το 2015 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Η Χρύσα Σπηλιώτη υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή και χαρισματική προσωπικότητα, διακρίθηκε σε πολλούς τομείς του πνεύματος και της τέχνης, ενώ η προσφορά της στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο υπήρξε σημαντική και πολύπλευρη. Σπουδαία ηθοποιός και αναγνωρισμένη θεατρική συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, καθώς και παιδαγωγός" τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΘΒΕ.

"Είμαι σοκαρισμένος. Χάσαμε τη Χρύσα μας, το πιο γλυκό κορίτσι του ελληνικού Θεάτρου. Συνεργαστήκαμε τρία χρόνια στο Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, ήταν άψογη σε όλα της. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ" αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού.

"Ένας δικός μας άνθρωπος, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, η αγαπημένη συγγραφέας και ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη δεν είναι πια μαζί μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο της, τη διάθεσή της να βοηθήσει με κάθε τρόπο το ΚΘΒΕ να ορθοποδήσει, τη σύνεση, το χιούμορ και την ευγένεια της. Τρία χρόνια συνεργαστήκαμε, αγωνιστήκαμε μαζί, με πείσμα και αισιοδοξία για το καλό του Θεάτρου μας. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς της. Δεν έχω άλλες λέξεις" σημειώνει, από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή