Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε Γάλλος σκιέρ που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε Γάλλος σκιέρ που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γάλλος σκιέρ που αγνοούνταν για περισσότερο από 60 χρόνια, μετά την εξαφάνιση του στις ιταλικές Άλπεις το 1964, ταυτοποιήθηκε αφού κοινοποιήθηκε η ιστορία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία.

Τα ανθρώπινα κατάλοιπα, ο εξοπλισμός του σκι, καθώς και ένα ζευγάρι γυαλιά του αγνοουμένου, είχαν βρεθεί το 2005 σε υψηλό υψόμετρο, σε μία κοιλάδα της ευρύτερης περιοχής της Αόστα, μία πόλης των Ιταλικών Άλπεων, η οποία βρίσκεται 110 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Τορίνο. Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα βρέθηκαν σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Εντούτοις, όλα αυτά τα χρόνια, οι ιταλικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα να καταφύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία δημοσιοποίησαν τα μέχρι τώρα ευρήματα τους.

Ακολούθως, μία οικογένεια από τη Γαλλία ταίριαξε τα γυαλιά με αυτά ενός συγγενικού προσώπου της, του Ανρί Λε Μασν, οδηγώντας στη διενέργεια δικαστικής έρευνας.

Πριν από την έναρξη της δικαστικής έρευνας, υπήρχαν κάποια στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος, όπως ρούχα με κεντημένα αρχικά και ξύλινα πέδιλα του σκι, τα οποία στην εποχή τους θα πρέπει να ήταν ιδιαιτέρως ακριβά, όμως οι ερευνητές παρέμειναν προβληματισμένοι.

Ωστόσο, τουλάχιστον κατέληξαν στο ότι πρόκειται για έναν άνδρα ύψους 1.75, ο οποίος όταν εξαφανίστηκε πρέπει να ήταν περίπου 30 ετών. Επιπλέον, σύμφωνα με την Μαρινέλα Λαπόρτα, μία ερευνήτρια που συνεργάζεται με τις δικαστικές αστυνομικές αρχές του Τορίνου, ο θάνατος του άνδρα πρέπει να έλαβε χώρα την άνοιξη.

Έτσι, τον Ιούνιο, τα ευρήματα των εισαγγελικών αρχών της Αόστα κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενα από το αίτημα να διαδοθούν ευρέως, κυρίως στη Γαλλία και την Ελβετία. Ακολούθως, τα γαλλικά ΜΜΕ «τσίμπησαν» την ιστορία και μία γυναίκα, η Έμμα Νάσεμ, η οποία άκουσε την ιστορία στο ραδιόφωνο, γνωστοποίησε το ενδεχόμενο ο αγνοούμενος να είναι ο θείος της, Ανρί Λε Μασν, που εξαφανίστηκε ενώ έκανε σκι στο βουνό Μάττερχορν, το 1954. 

Επίσης, εμφανίστηκε και ο μικρότερος αδερφός του Λε Μασν, ο 94χρονος σήμερα Ρότζερ, ο οποίος περιέγραψε τον αδερφό του σε ένα email, που έστειλε στην αστυνομία. «Είμαι ο αδερφός του Ανρι Λε Μασν, ο οποίος πιθανώς είναι ο σκιέρ που εξαφανίστηκε πριν από 64 χρόνια. Ήταν εργένης και σχετικά ανεξάρτητος. Δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο email του προς τις αστυνομικές αρχές.

Τέλος, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η οικογένεια τους παρέδωσε μία φωτογραφία του εκλιπόντος, στην οποία ο Λε Μασν φοράει ίδια γυαλιά με αυτά που βρέθηκαν το 2005 στην περιοχή της Αόστα. Επίσης, πραγματοποίηθηκε και ένα τεστ DNA, το οποίο επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή