Αποκαθίστανται σταδιακά ρεύμα και νερό στις πληγείσες περιοχές

Αποκαθίστανται σταδιακά ρεύμα και νερό στις πληγείσες περιοχές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία των δικτύων ηλεκτροδότησης και ύδρευσης στις πληγείσες περιοχές. Χθες, ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία επανασύνδεσης των κατοικιών και λοιπών κτισμάτων στις περιοχές που μπορούν να επανηλεκτροδοτηθούν άμεσα, δηλαδή σε όσα δεν έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιήσει ελέγχους των εγκαταστάσεων εκδίδοντας υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα μπορούν από σήμερα το πρωί στις 8 να προσέρχονται στην κινητή μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο «Ramada Attica Riviera» στο Μάτι προκειμένου να προγραμματιστεί ο έλεγχος του δικτύου τους. Οι πολίτες, επίσης, μπορούν να επικοινωνούν στο 214-21.42.000 για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος των κτισμάτων τους.

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό στις πληγείσες περιοχές ότι η ποιότητα του νερού με το οποίο προμηθεύει το δημοτικό δίκτυο Ραφήνας -Πικερμίου και το δημοτικό δίκτυο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, ανταποκρίνεται πλήρως στις σχετικές νομοθετικές απαιτήσεις περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η Εταιρεία πραγματοποιεί καθημερινά δειγματοληψίες και επιτόπιες μετρήσεις, σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς της. Επίσης, πραγματοποιεί έκτακτους ελέγχους οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο τεθεί θέμα ποιότητας του πόσιμου νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή