ΠΑΟΚ: Χωρίς Μπίσεσβαρ με Βασιλεία

ΠΑΟΚ: Χωρίς Μπίσεσβαρ με Βασιλεία

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόπικρη ήταν η χθεσινή ημέρα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Από τη μια, η επικείμενη μεταγραφή του Τσούμπα Ακπομ και από την άλλη, τα δυσάρεστα μαντάτα της απουσίας του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ από τον αυριανό επαναληπτικό κόντρα στη Βασιλεία, για τον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτα τα καλά νέα: Ο «Δικέφαλος» έψαχνε έναν επιθετικό να πλαισιώσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και τον βρήκε στο πρόσωπο του Αγγλου στράικερ της Αρσεναλ Τσούμπα Ακπομ. Ο 23χρονος που έχει διαφορετικά στοιχεία (είναι πιο γρήγορος, πιο εκρηκτικός) από αυτά του Σέρβου πέρασε χθες από ιατρικές εξετάσεις και μετά τον αγώνα με τη Βασιλεία θα ενταχθεί κι αυτός με την υπόλοιπη ομάδα. Μετείχε κανονικά στις προπονήσεις των «κανονιέρηδων», οπότε δεν υπολείπεται σε φυσική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει περίπου 1 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα, η οποία θα κρατήσει σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

Στα άσχημα νέα: Ο αγώνας δρόμου του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Ολλανδός μέσος ακολούθησε για ακόμη μία ημέρα ατομικό πρόγραμμα με μπάλα χωρίς όμως να καταφέρει να ενταχθεί σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Κρίθηκε ανέτοιμος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του στον κρίσιμο αγώνα της Ελβετίας. Αντίθετα, ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στους: Ρέι, Πασχαλάκη, Γλύκο, Μάτος, Κίτσιου, Λύρατζη, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδη, Μαλεζά, Χαρίσης Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Ουάρντα, Λάμπρου, Ζαμπά, Μυστακίδη και Πρίγιοβιτς.

Η αποστολή θα ταξιδέψει σήμερα το πρωί για τη Βασιλεία και θα παραμείνει στην ελβετική πόλη μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς δεν πραγματοποιούνται πτήσεις τις μεταμεσονύκτιες ώρες από το αεροδρόμιό της.

Από την αποστολή, ωστόσο, παραλίγο να απουσιάσουν ακόμα τρεις παίκτες και όχι λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τις άδειες παραμονής των Ζαμπά, Χατσερίδη και Ουάρντα, το οποίο λύθηκε με παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ιταλός Πάολο Βάλερι. Για βοηθούς θα έχει τους Αλεσάντρο Γκιαλατίνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι, τέταρτο τον Μαουρίτζιο Μαριάνι, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σλοβάκος Βλαντιμίρ Μεντβέντ και παρατηρητής της UEFA ο Βέλγος Ζαν-Πολ Μιβί.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ενωση ποδοσφαιριστών (FIFPro) επέπληξε τις ομάδες –μεταξύ αυτών και τον ΠΑΟΚ για τους Πρίγιοβιτς και Ουάρντα– που χρησιμοποίησαν παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ενωση ζητεί τη θέσπιση αδείας, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων. «Η FIFPro είναι ενήμερη για το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς να έχουν επαρκείς διακοπές. Ενώ η FIFPro αντιλαμβάνεται τα οικονομικά κίνητρα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για τις ομάδες, η υγεία αυτών των παικτών τίθεται σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες έρχονται από τόση πολλή πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και στη δική τους προσωπική ευτυχία. Ως μέρος των επερχόμενων συζητήσεων με τη FIFA για το καλεντάρι, η FIFPro ζητεί την επείγουσα θέσπιση περιόδου ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Ρυθμοί Τσάμπιονς Λιγκ

Τα τρία πρώτα εισιτήρια από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τα πλέι οφ κρίνονται σήμερα. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα σφραγίσει στην έδρα τής Χάποελ Μπερ Σεβά την πρόκρισή της μετά το εντός έδρας 5-0, η Σερίφ Τιρασπόλ θέλει να ανατρέψει στη Μολδαβία την ήττα με 1-0 από τη Σκεντίγια στα Σκόπια και η Σπάρτακ Τρνάβα να ολοκληρώσει στη Σλοβακία το έργο που ξεκίνησε με το εμφατικό 2-0 στη Βαρσοβία επί της Λέγκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή