Kensho: Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μυκόνου

Kensho: Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μυκόνου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Σε μικρή απόσταση από την παραλία του Ορνού, ψηλά πάνω από την αμμουδιά της πολυσύχναστης παραλίας.

Η ατμόσφαιρα: Το ξενοδοχείο Kensho Boutique Hotel & Suites στα μόλις δύο χρόνια της λειτουργίας του κατάφερε κι απέσπασε σειρά από βραβεία, τόσο για το design, όσο και για τις πολυτελείς υπηρεσίες του, κομμάτι των οποίων είναι το ομώνυμο, γαστρονομικό εστιατόριο μπροστά στην πισίνα και στο roof garden με θέα θάλασσα. Έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, με κομψή και σικάτη πολυτέλεια και μοντέρνα έργα τέχνης που κοσμούν κάθε γωνιά του.

Kensho: Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μυκόνου-1

Το φαγητό: Ο περφεξιονιστής σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης πέρσι «τα έβαλε» με διάστερους και τριάστερους διεθνείς ομολόγους του στα 4hands events που διοργάνωσε το ξενοδοχείο Kensho, και έλαμψε με την μαγειρική ακρίβεια και την ουσιώδη νοστιμιά των πιάτων που δημιουργεί. Εφέτος μαζί με την μπριγκάντα του των 13 ατόμων παρουσιάζει σε ένα κρεσέντο δημιουργικότητας, τρία γαστρονομικά μενού/ύμνους στην ελληνική και κυκλαδίτικη κουζίνα από τις οποίες εμπνέεται. Από την κουζίνα του εξακολουθούν να βγαίνουν κάποια από τα εμβληματικά πιάτα του περσινού καταλόγου που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως η απίθανα νόστιμη Κακαβιά με ζουμερή σφυρίδα σε βάση μαϊντανόριζας και τσιπς ταπιόκας, το συγκλονιστικό Αυγό ποσέ με κρέμα στάκας και το ασυναγώνιστο Γαστρίν, δημιουργική εκδοχή του μινωϊκού μπακλαβά με ζελέ παστελιού, κρέμα λεμονιού, πετιμέζι, παγωτό πιπέρι και κρύσταλλο μελιού. Από τον φετινό κατάλογο μας ξεμυάλισε με το πιάτο που αποκαλεί «Ντομάτα» και πρόκειται για μια σύνθεση από πολύχρωμα ντοματίνια εμπλουτισμένα με τα αρώματα της χωριάτικης σαλάτας, και σερβίρεται με φραμπουάζ, πέρλες ελαιολάδου, ξύδι μπαλσάμικο, παγωτό ντομάτας και φρυγανισμένο ψωμί. Αξέχαστο μας έμεινε αυτό το σπουδαίο Φουά γκρα με σάλτσα φρικασέ και τσιγαριαστά χόρτα, όπως και το γλυκάρμυρο επιδόρπιο με μπισκότο τόνκα, σφουγγάρι λιαστής ντομάτας και πέρλες ελαιολάδου, εμπνευσμένο από τον κρητικό ντάκο. Πανέξυπνη ιδέα, έκτακτη εκτέλεση στο ταρτάρ καρπουζιού με μάνγκο και περγαμόντο που αναπαριστά την μηλέικη καρπουζόπιτα σε δημιουργική απόδοση.

Kensho: Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Μυκόνου-2

Ο λογαριασμός: Το Vegeterian menu κοστίζει 90 €/άτομο, το Tradition in evolution menu στα 140 €/άτομο και το Aegean moonlight menu κοστίζει 200 €/άτομο. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά.

Η κάβα: Ο σομελιέ Θοδωρής Παλιακίδης απογειώνει την εμπειρία, φροντίζοντας για τους άριστους συνδυασμούς του φαγητού με κρασιά από την ελληνική κατά βάση λίστα με καλά διαλεγμένες και ικανοποιητικές σε ποικιλία επιλογές.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά από τις 20.00, με τελευταία κράτηση στις 22.00.

Kensho,

Ορνός, Μύκονος,

T/22890-29.001

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή