Ουάσιγκτον by locals

5' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαχταριστό μπάρμπεκιου σε γενναίες δόσεις, βόλτα δροσιάς στον Βοτανικό Κήπο και μια ιστορική αγορά της πόλης.

Αγορά Eastern Market

7th and C Street SE

Τρίτη-Παρασκευή 07.00-19.00

Σάββατο 07.00-18.00

Κυριακή 09.00-17.00

Φαγητό: από 0,85 ευρώ

Ουάσιγκτον by locals-1

Η αγορά Eastern Market θεωρείται θεσμός στην πόλη. (Φωτογραφία: Andrew Lightman)

Πρόκειται για τη μοναδική ιστορική αγορά της πόλης που λειτουργεί ακόμη. Το κτίριο, που χρονολογείται στο 1873, κάηκε το 2007. Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεση, οι απαιτούμενοι πόροι συγκεντρώθηκαν άμεσα και οι φθορές αποκαταστάθηκαν πλήρως. Στην Eastern Market βρείτε φρέσκα προϊόντα, κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, αλλά και είδη τέχνης, χειροποίητα αντικείμενα, ρούχα, κοσμήματα. Οι έμποροι είναι πολλοί και όσοι δεν χωρούν μέσα στο κτίριο καταλαμβάνουν τα γύρω πεζοδρόμια, πάρκινγκ κ.ά. Για πρωινό αναζητήστε το κιόσκι με τα σπιτικά ντόνατ. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια στους γύρω δρόμους, αλλά και μικρά πάρκα.

Andrew Wiseman


Βιβλιοπωλείο Idle Time Books

2467 18th St NW

Tηλ. +12022324774

Καθημερινά 11.00-22.00

Βιβλία από 4 ευρώ

Ουάσιγκτον by locals-2

Στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο Idle Time Books θα βρείτε καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία σε λογικές τιμές.

Ένα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, όπου νιώθει κανείς πάντα ευπρόσδεκτος. Πρόσφατα εντόπισα μια σπάνια πρώτη έκδοση για κάτι λιγότερο από 13 ευρώ. Στα ράφια του θα βρείτε βιβλία καινούργια και μεταχειρισμένα σε λογικές τιμές, τα οποία μπορείτε να ξεφυλλίσετε στις αναπαυτικές πολυθρόνες του. Για τις αγορές σας προτιμήστε τα μετρητά – τα εκτιμούν περισσότερο από τις κάρτες στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι το Woodley Park. Διασχίστε τη γέφυρα Duke Ellington στην οδό Calvert και θα φτάσετε στη γειτονιά Adams Morgan, όπου βρίσκεται και το βιβλιοπωλείο.

Andrew Garofalo


Ουάσιγκτον by locals-3

Μερικές δόσεις δροσιάς στον Βοτανικό Κήπο. (Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image)

Βοτανικός κήπος

100 Maryland Ave SW

Tηλ. +12022258333

Καθημερινά 10.00-17.00

Δωρεάν

Μια όμορφη γωνιά, όπου θα πάρετε μια ανάσα από τις τουριστικές περιηγήσεις σε μουσεία και αξιοθέατα. Βρίσκεται δίπλα στο Καπιτώλιο και φιλοξενεί ποικιλίες φυτών και λουλουδιών που έχουν ταξινομηθεί ανάλογα με το είδος τους: της ερήμου, της ζούγκλας, φαρμακευτικά, κ.λπ. Ο κήπος δεν είναι μεγάλος, υπάρχουν όμως παγκάκια διάσπαρτα τριγύρω, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας την ησυχία και κυρίως τις ευωδιές των λουλουδιών και των άλλων φυτών.

Aparna Krisna Moorthy


Μπαρ Dan’s cafe

2315 18th Street NW

Tηλ. +12022650299

Τρίτη-Πέμπτη 19.00-02.00

Παρασκευή-Σάββατο 19.00-03.00

Ποτά από 2,50 ευρώ

Ένα μπαρ της γειτονιάς, στην περιοχή Adams Morgan, το οποίο παραμένει ίδιο και απαράλλακτο εδώ και δεκαετίες. Ανήκει μάλιστα στην ίδια οικογένεια από την ημέρα που άνοιξε. Το προσωπικό δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό, ο χώρος μοιάζει κάπως βρόμικος, η ταπετσαρία έχει ξεκολλήσει σε πολλά σημεία, ενώ εξωτερικά το κτίριο μοιάζει εγκαταλελειμμένο. Θα αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί μου αρέσει. Διότι έχει χαρακτήρα και τα ποτά του είναι ίσως τα φθηνότερα της πόλης.  Η μπίρα ρέει άφθονη και τα κοκτέιλ είναι… self-service. Δίνετε 10 ευρώ, παίρνετε τα υλικά σας –ένα μπουκαλάκι αλκοολούχου ποτού, κόλα (ή χυμό), φέτες λάιμ και πάγο– και αναμειγνύετε κατά βούληση.

Andrew Wiseman


Αποστακτήριο-μπαρ District Distilling Co.

1414 U Street NW

Δευτέρα-Παρασκευή από 16.00

Σάββατο-Κυριακή από 11.00

Πιάτο Chic Biscuit: 7,70 ευρώ

Τα τοπικά αποστακτήρια και ζυθοποιεία πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς στην Ουάσιγκτον. Τελευταία προσθήκη στη γειτονιά της U street είναι το District Distilling Co. Αν αυτό που θα σας φτιάξει τη διάθεση είναι ψαγμένα κοκτέιλ σε urban σκηνικό, ελάτε κατευθείαν εδώ. Πάνω από το αποστακτήριο λειτουργεί μπαρ-εστιατόριο με ιδιαίτερη κουζίνα – το buttermilk fried chicken biscuit (σ.σ. σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο) είναι φανταστικό. Ξεκινήστε τη γνωριμία σας με το μέρος παραγγέλνοντας brunch και συνεχίστε με ξενάγηση και γευσιγνωσία. Αν επιστρέψετε στο μπαρ, ως λάτρης του ουίσκι, προτείνω ανεπιφύλακτα το Old Fashioned και το Manhattan τους.

Britanny Mc Gaughan


Συναυλιακός χώρος Rock & Roll Hotel

H Street Northeast 1353

Tηλ. +12023887625

Δευτέρα-Πέμπτη 06.00-00.00

Παρασκευή 06.00-02.00

Σάββατο 08.00-02.00

Ποτό από 4,25 ευρώ

O μικρός χώρος συναυλιών, στη γωνία των οδών Capitol Hill και Η street, απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν πρώτοι τους μουσικούς και τις μπάντες που θα γίνουν διάσημοι τα επόμενα χρόνια. Λόγω μεγέθους, οι θεατές είναι όλοι όρθιοι και συνεπώς η ορατότητα προς τη σκηνή είναι περιορισμένη. Πριν από τις 20.00, συνήθως ισχύει το happy hour, αλλά γενικά οι τιμές των ποτών είναι λογικές. Στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο λειτουργούν δύο μπαρ που τα Σαββατοκύριακα φιλοξενούν DJs – η είσοδος είναι χωρίς εισιτήριο. Για τa live τα εισιτήρια κυμαίνονται μεταξύ 12 και 17 ευρώ και θα τα προμηθευτεί online. Tip: Ελάτε νωρίς, επωφεληθείτε από το happy hour και πιάστε θέση κοντά στη σκηνή.

Kristen Sotzing


Καφέ Bakers and Baristas

501 7th Street NW

Tηλ. +12023477895

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-22.00

Σάββατο-Κυριακή 08.00-22.00

Ένα ήσυχο καφέ στην καρδιά της πολύβουης Chinatown, με ευρωπαϊκό αέρα. Ο χώρος είναι μικρός και σερβίρει γευστικό καφέ ή τσάι δίκαιου εμπορίου και υπέροχα γλυκά φτιαγμένα με αγάπη. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να παραγγείλετε, ζητήστε τη συνδρομή του προσωπικού  και θα βγείτε από τη δύσκολη θέση. Σημειώστε, τέλος, ότι προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi.

Megan Crain


Ουάσιγκτον by locals-4

Κορεάτικη κουζίνα με μεξικανικές πινελιές στο εστιατόριο TaKorean του Union Market. (Φωτογραφία: James C. Jackson/thisisjamesj.com)

Αγορά Union Market

5th Street Northeast 1309

Τρίτη-Παρασκευή 11.00-20.00

Σάββατο-Κυριακή 08.00-20.00

Ο παράδεισος του φαγητού με περίπου 40 σημεία, ανάμεσά τους τα TaKorean, Rappahannock Oyster Bar, Buffalo & Burgen. Μπορείτε να καθίσετε εκεί ή να πάρετε φαγητό σε πακέτο, αλλά έχετε κατά νου πως τα Σαββατοκύριακα γεμίζει ασφυκτικά. Ξεχωριστή αίθουσα για τους πελάτες του έχει μόνο το εστιατόριο Bidwell. Δίπλα στο Union Market βρίσκεται το αποστακτήριο Cotton and Reed και ο pop-up κινηματογράφος Angelika Pop Up. με φθηνά εισιτήρια για απογευματινές προβολές, μπίρα και κρασί.

Kristen Sotzing


Μπιραρία Bardo

25 Potomac Ave SE

Tηλ. +17622337070

Ευέλικτο ωράριο, συνήθως:

Δευτέρα-Παρασκευή από 17.00

Σάββατο-Κυριακή από 13.00

Μπίρα: 6 ευρώ

Μια συμπαθητική υπαίθρια μπιραρία με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, για όσους θέλουν να πιουν μια δροσερή μπίρα πριν παρακολουθήσουν  αγώνα μπέιζμπολ στο κοντινό National Park. Συχνά ρυθμίζει το ωράριό της ανάλογα με το πρόγραμμα του γηπέδου και ανοίγει δύο ώρες πριν από κάθε παιχνίδι για τους διψασμένους οπαδούς. Υπάρχουν πολλές μπίρες σε ποτήρι – imperial stout, brown ales, IPAs και lagers. Δεν σερβίρουν φαγητό, αλλά μπορείτε να φέρετε μαζί σας, αν θέλετε, το δικό σας σνακ.

Kristen Sotzing


Ουάσιγκτον by locals-5

Για σπιτικό μπάρμπεκιου θα πάτε στο Hill Country. (Φωτογραφία: SCOTT SUCHMAN)

Εστιατόριο Hill Country

410 7th Street Northwest

Tηλ. +12025562050

Δευτέρα-Πέμπτη 11.00-02.00

Παρασκευή 11.00-23.00

Σάββατο 11.30-23.00

Κυριακή 11.30-21.30

Κρεατικά από 8,50 ευρώ

Το πιο δημοφιλές μέρος για να απολαύσει κανείς νοστιμότατο μπάρμπεκιου είναι το Hill Country στην Chinatown. Θα βρείτε ό,τι κρεατικό τραβάει η όρεξή σας – όλα είναι εξαιρετικά. Σας προτείνω την ποικιλία The Pitmaster, για τρία άτομα. Στα συνοδευτικά συμπεριλάβετε οπωσδήποτε μία μερίδα mac and cheese (σ.σ. μακαρόνια με τυρί σε κρεμώδη σάλτσα). Tip: Δώστε απευθείας την παραγγελία σας στους ψήστες στο τεράστιο μπάρμπεκιου που λειτουργεί στο πίσω μέρος του εστιατορίου. Θα φάτε πιο γρήγορα και θα νιώθετε σαν να είστε στην αυλή του σπιτιού σας. Happy hour: Παρασκευή με Σάββατο από 15.00 έως 19.00 και Κυριακή με Πέμπτη από 22.00 έως τα μεσάνυχτα.

Kelley Smith

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή