ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ολοκληρώθηκε χθες η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας του μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκταση προς Καλαμαριά, σημαίνοντας τη λήξη των εργασιών. Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στον σταθμό «25ης Μαρτίου» ολοκληρώνοντας το 100% των σηράγγων. Την ίδια στιγμή έχει ήδη κατασκευαστεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση του «Φρίξου» σήμανε και την απομάκρυνση της εργοταξιακής κάλυψης, η οποία ξεκίνησε επίσης χθες. Ετσι, αναμένεται σύντομα η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου», δήλωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», καθ. Γιάννης Μυλόπουλος. «Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά –λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων– του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην «Αττικό Μετρό», όσο και τους εργαζόμενους στον Ακτωρα, την ανάδοχο εταιρεία, για τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η «Αττικό Μετρό» έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή με 32 μηχανικούς στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ