Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα

Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ετοιμότητα πρέπει να βρίσκονται σήμερα οι Αρχές για την αποτροπή πιθανών πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει από χθες ενημερώσει ότι στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα) ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχουν λάβει γνώση υπηρεσιακά όλες οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι των ανωτέρω περιοχών. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Αλλωστε, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πύρινη εστία, οφείλουν να καλούν τον αριθμό 199.

Λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η ανησυχία της κοινής γνώμης για πυρκαγιές είναι έντονη. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης ενημερωτικά βίντεο με πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Απώτερος κοινός στόχος, φυσικά, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το φλέγον ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή