Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Groupama Ασφαλιστικής το 2017

Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Groupama Ασφαλιστικής το 2017

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση της κερδοφορίας της σημείωσε το 2017 η Groupama Ασφαλιστική, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,3 εκατ. ευρώ το 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το 2017 η Groupama Ασφαλιστική ενίσχυσε σημαντικά τον δείκτη φερεγγυότητας, με το ποσοστό κάλυψης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) να ανέρχεται σε 152,3% (έναντι 121,1% του 2016), ενώ πέτυχε εξαιρετικά τεχνικά αποτελέσματα στον κλάδο ζημιών, και βελτίωσε τα τεχνικά αποτελέσματα στον κλάδο ζωής. Η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας ανήλθε στα 132,48 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 2,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι εργασίες από τα αποταμιευτικά προϊόντα παρουσίασαν άνοδο κατά 3%, χάρη στην αύξηση της παραγωγής προϊόντων ζωής που συνδέονται με επενδύσεις.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε επίσης το 2017 για τα ατομικά συμβόλαια υγείας και τις συμπληρωματικές ασφαλίσεις, με την αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων να φτάνει στο 7%. Στον κλάδο αυτοκινήτου η παραγωγή σημείωσε περιορισμένη μείωση -1,7%, ενώ στον κλάδο πυρός η εταιρεία διατήρησε το μερίδιο αγοράς της καταγράφοντας μείωση -4,6%. Οσον αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα, ο καθαρός δείκτης ζημιών και εξόδων διαμορφώθηκε στο 86,04%, αναδεικνύοντας τη σταθερή πολιτική συνετής διαχείρισης κινδύνων που εφαρμόζει η Groupama Ασφαλιστική. Στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου, ο αντίστοιχος δείκτης βελτιώθηκε (82,1%) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (84,6%), ενώ το αποτέλεσμα στον κλάδο πυρός κινήθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 88,2% παρά την αυξημένη σε σχέση με το 2016 επίδραση μεγάλων ζημιών και καταστροφικών γεγονότων.

Τα έσοδα επενδύσεων παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με το 2016, καθώς η εταιρεία στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων δίνει έμφαση σε χρηματοοικονομικούς τίτλους σταθερού εισοδήματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κατευθύνσεις αξιολόγησης κινδύνου του ομίλου Groupama.

Περαιτέρω, η εταιρεία αύξησε τα λειτουργικά της έξοδα κατά 1,9% έναντι του 2016, καθώς στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της διοίκησης για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, δόθηκε αυξημένη έμφαση στην υλοποίηση έργων για τη βελτίωση των διαδικασιών και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007 αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο γαλλικός όμιλος Groupama παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες 13 εκατομμυρίων πελατών, σε διεθνές επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή