Επίθεση κατά Χρ. Σπίρτζη από το Τεχνικό Επιμελητήριο

Επίθεση κατά Χρ. Σπίρτζη από το Τεχνικό Επιμελητήριο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καθυστερημένα, κατά 24 ώρες, αντανακλαστικά, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης επέδειξε χθες την «ταχύτητα» αντίδρασης της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και στις τραγικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας στο Μάτι. Απαντώντας στις προχθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε από τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον αφήσει στην ησυχία του για να κάνει τη δουλειά του. «Παρακαλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτές τις ημέρες, να μας αφήσει απερίσπαστους να κάνουμε τη δουλειά που οφείλει η πολιτεία προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν», έγραψε ο κ. Σπίρτζης σε ένα tweet. Τη στιγμή μάλιστα που τόνιζε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο. Δεν θα επενδύσουμε πολιτικά στην απώλεια των ψυχών και στα ερείπια», επέρριψε την ευθύνη των καταστροφικών πυρκαγιών σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα έργα των οποίων οδήγησαν στον τραγικό απολογισμό, όπως άφησε να εννοηθεί.

Επίθεση δέχθηκε ο κ. Σπίρτζης και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) –απ’ όπου ο ίδιος ξεκίνησε στην πολιτική– διά του προέδρου του Γεωργίου Στασινού. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υποστήριξε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί, οι οποίοι δεν έχουν αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, παρότι το ΤΕΕ έχει επισημάνει εγγράφως πολλές φορές τη διαθεσιμότητά τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από την επομένη της πυρκαγιάς στο Μάτι έθεσε, μέσω επιστολών –για τις οποίες δεν έλαβε ποτέ το επιμελητήριο απάντηση–, στη διάθεση των Αρχών μηχανικούς του ΤΕΕ.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία μέσω ανώνυμης «διαρροής» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «διαψεύδει» τον πρόεδρο του ΤΕΕ, λέγοντας ότι έχουν αποστείλει αρμοδίως την προσφορά των μηχανικών στο υπ. Υποδομών. «Μας πληροφορούν ότι μας απάντησαν με επιστολή που στην πραγματικότητα αρνούνταν την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών, δηλώνοντας αναρμοδιότητα, και καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν λάθος. Αν καταλάβαιναν, θα είχαν καταλάβει και τι πήγε λάθος το βράδυ της τραγωδίας. Επίσης, είναι αδιανόητο φορέας του ελληνικού κράτους να απαντά σε άλλον δημόσιο φορέα μέσω ανώνυμων διαρροών σε κρατικό μέσο ενημέρωσης. Καλή η επικοινωνία, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ουσία», αναφέρει ο Γ. Στασινός. «Το ότι η ντροπή και το φιλότιμο έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Ελληνες. Αντί να ασχοληθούν με την ένταξη αυτών των –ήδη άνω των χιλίων– εθελοντών στον μηχανισμό ανακούφισης των πληγέντων, καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, τα συναρμόδια υπουργεία κάνουν τους γραμματοκομιστές μεταξύ τους για να αποφύγουν δεσμεύσεις και δουλειά. Εκτός του ότι δεν έχουν ιδέα περί εθελοντισμού και οργάνωσής του, δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν ούτε να ακούν: η επιστολή μου είχε απευθυνθεί εξαρχής στους συναρμόδιους yπουργούς –και στον Υποδομών– και το ήξεραν», απαντά ο επικεφαλής του ΤΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή