Ιστιοπλοϊα: Οδηγοί οι Μάντης – Καγιαλής

Ιστιοπλοϊα: Οδηγοί οι Μάντης – Καγιαλής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… δεξί έκαναν ποδαρικό οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των 470, που άρχισε χθες στο Ορχους της Δανίας, μαζί με τα αντίστοιχα των Φινν και των 470 των γυναικών. Οι ολυμπιονίκες μας οδηγούν τον στόλο σε έναν αγώνα όπου θα κριθούν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στα 470 των ανδρών, τα σκάφη έχουν χωριστεί σε δύο στόλους. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες διότι υπήρχε μπουνάτσα. Ετσι, διεξήχθη μόνο μία ιστιοδρομία και οι Μάντης – Καγιαλής πήραν την πρωτιά σε αυτή.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στην πρώτη κούρσα και η νέα γενιά των ελληνικών ανδρικών 470. Οι Βασίλης Παπαπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός ήρθαν 4οι στον στόλο τους και βρίσκονται στην έβδομη θέση στα 62 σκάφη. Στόχος των ιστιοπλόων μας είναι να φέρουν την ελληνική σημαία στις πρώτες οκτώ χώρες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου πλασαρίστηκαν στην 29η θέση στην πρώτη κούρσα και στη 18η στη δεύτερη, και βρίσκονται στην 25η θέση στα 47 σκάφη.

Μία κούρσα διεξήχθη και στα Φινν, τα οποία, επίσης, έχουν χωριστεί σε δύο στόλους. Ο Γιάννης Μιτάκης ήρθε 15ος στον δικό του στόλο και είναι 29ος στο σύνολο των 89 σκαφών.

Στο… παιχνίδι του παγκοσμίου θα μπουν σήμερα και οι κατηγορίες των Λέιζερ Στάνταρντ και Λέιζερ Ράντιαλ. Στα Στάνταρντ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η παλιά και η νέα γενιά. Ο έμπειρος Αντώνης Μπουγιούρης και ο νεαρός Δημήτρης Παπαδημητρίου θα προσπαθήσουν να φέρουν στην Ελλάδα το ένα από τα 14 «εισιτήρια» που θα δώσει στο Ορχους η κλάση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στα Ράντιαλ οι προκρίσεις θα είναι 18. Διεκδικήτριες μιας εξ αυτών θα είναι η Βασιλεία Καραχάλιου και η Νάνσυ Φακίδη. Η Βασιλεία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει δείξει τις δυνατότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Πολύ καλά στοιχεία δείχνει και η Νάνσυ Φακίδη. Στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στη διοργάνωση της Δανίας θα πάρουν μέρος, συνολικά, 1.400 αθλητές και αθλήτριες.

• Στη Λετονία θα αρχίσει αύριο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Τέκνο 293. Θα πάρουν μέρος οι Α. Καλπογιαννάκης (ΝΟΒ), Ι. Καρβουνιάρης (ΝΑΟΒΒ), Μ. Καλπογιαννάκης (Ν.Ο Ραφήνας), Π. Κονταρίνης (ΝΑΣ), Π. Α. Νικολουδάκη (ΝΑΣ), Ν. Σιλιτζόγλου (ΝΑΟΒΒ). Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή