Νέα πρόταση για το «Υγεία» κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings

Νέα πρόταση για το «Υγεία» κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έγκριση του συνόλου των θεμάτων από την πλειοψηφία των μετόχων και την καταψήφισή τους από τον βασικό μέτοχο, την Apostolopoulos Holdings, ολοκληρώθηκε η αναβληθείσα για χθες τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του θεραπευτηρίου «Υγεία». Στη γενική συνέλευση η Apostolopoulos Holdings (κάτοχος του 5,18% του μετοχικού κεφαλαίου και εκ των διεκδικητών του «Υγεία»), με επιστολή που ανέγνωσε ο νομικός της εκπρόσωπος, κατέθεσε νέα πρόταση σύμφωνα με την οποία δύναται να βελτιώσει την πρόταση που έχει καταθέσει ακόμη και άνω του 1 ευρώ ανά μετοχή.Να σημειωθεί ότι η MIG, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το «Υγεία», έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση του CVC Capital (μέσω της Hellenic Healthcare SA RL) που προσέφερε 0,95 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή η αντιπροσφορά που υπέβαλε στη συνέχεια το σχήμα Apostolopoulos Holdings – HIG Capital.

Η απόφαση της MIG βασίστηκε στο γεγονός ότι η προσφορά του σχήματος Apostolopoulos Holdings – HIG Capital κατατέθηκε υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής due diligence και περιελάμβανε χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Αντίθετα, η πρόταση της Hellenic Healthcare ήταν δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις, ενώ είχε προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος στον όμιλο. Η πρόταση εξαγοράς και το συνολικό τίμημα που προσέφερε το CVC ανέρχεται στα 204 εκατ. ευρώ.

Η σχετική πρόταση έχει γίνει δεκτή και επρόκειτο να εγκριθεί στη γενική συνέλευση του ομίλου της MIG στα τέλη Ιουλίου. Εντούτοις, η έγκριση των σχετικών αποφάσεων παραπέμφθηκε για τη νέα γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου μετά αίτημα που υπέβαλε ένας εκ των μετόχων της MIG και συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος Τζώρτζης.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατέχει το 8,3% των μετοχών της MIG μέσω των Γιόχεν Μίλερ, «Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C» και «Angel Ναυτιλιακή – Τουριστική – Ξενοδοχειακή Εμπορική Α.Ε.».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή γενική συνέλευση του «Υγεία», η διαδικασία συνεχίστηκε χωρίς να υπάρξει τοποθέτηση επί της επιστολής και, όπως αναφέρθηκε, οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Υγεία» κ. Παπανικολάου ανέφερε πως το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών για την πρόοδο και την εξέλιξη του ομίλου.

Παράλληλα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης σημείωσε πως η μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου για το 2018 είναι ιδιαίτερα θετική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή