Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας – «Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί»

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας – «Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών, ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Αυτό το γεγονός σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.

Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαφέρει από τις κλειστές φυλακές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή