Αμεση ανάλυση: Αύριο είναι αργά (ίσως και τώρα…)

Αμεση ανάλυση: Αύριο είναι αργά (ίσως και τώρα…)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπήρξαν «λάθη στρατηγικής». Δεν βρήκε «μεγάλα λάθη» στους χειρισμούς που οδήγησαν στην τραγωδία. Παρόλα αυτά, η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων ζωών ξεπέρασαν τη βούλησή του να συνεχίσει… Και ο πρωθυπουργός που μόλις μια εβδομάδα πριν – την περασμένη Παρασκευή – αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη δηλώνοντας ότι δεν ήταν η ώρα των αποκεφαλισμών, αλλά η ώρα της μάχης, έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Πόση ασυνέχεια, πόση ασυνέπεια και πόση αυτοαναίρεση να χωρέσει στους άστοχους χειρισμούς μιας μεγάλης τραγωδίας, για την οποία η κυβέρνηση είτε διεκδικεί το «αλάθητο» είτε επιρρίπτει την ευθύνη στους «προηγούμενους» και στα αυθαίρετα;

Κερδήθηκε η μάχη μέσα σε μία εβδομάδα και ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον κ. Τόσκα, ή μήπως το Μαξίμου συνειδητοποιεί ότι μέρα με τη μέρα, λάθος πάνω στο λάθος, η πολιτική βλάβη μπορεί να είναι ανήκεστος;

Ίσως επειδή κάποιοι στο Μαξίμου έχουν διαβάσει αρκετό Λένιν να ακολούθησαν – με μεγάλη καθυστέρηση –  το περίφημο «χθες είναι νωρίς, αύριο είναι αργά, τώρα είναι η στιγμή». 

Αλλά ακόμη και για το «τώρα», το πολιτικό μομέντουμ έχει χαθεί. Μένει απλώς να φανεί αν ο κ. Τόσκας, που δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (και αυτό έχει τη σημασία του), απλώς άνοιξε τον δρόμο και για άλλες παραιτήσεις.

Οσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή. Η τραγωδία στο Μάτι  φέρνει όσα δεν έφεραν τρεισήμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ειρωνεία για την κυβέρνηση είναι ότι τελικά η επιχείρηση κατεδάφισης άρχισε από τον εαυτό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή