Μαρτυρία: «Εριξα πάνω μου ένα κουβά νερό και σώθηκα»

Μαρτυρία: «Εριξα πάνω μου ένα κουβά νερό και σώθηκα»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνο οι εθελοντές είναι δίπλα μας» στο Νέο Βουτζά, διαμηνύει μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ένας από τους πυρόπληκτους της περιοχής, ο οποίος είναι γνωστός από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει τη φωτιά να περνά κυριολεκτικά από πάνω του, με τον ίδιο να κάθεται κολλητά στον τοίχο του σπιτιού του.

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Εχω γάτες, περιστέρια, χελώνιες, κότες και χήνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν». 

«Οι εθελοντές φέρνουν νερά και φαγητό, ενώ βοηθούν στον καθαρισμό. Κανένας άλλος. Δώδεκα εθελοντές με βοηθούσαν χθες να καθαρίσω το σπίτι μου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η τύχη δεν ευνόησε μόνο τον ίδιο αλλά και την γυναίκα και το παιδί του που σώθηκαν απλά επειδή δεν άκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών, όπως υποστηρίζει. «Η γυναίκα μου σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι, θα είχε εγκλωβιστεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι ο λόγος που δεν έφυγαν από το σπίτι ήταν επειδή ο 88χρονος πατέρας δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή