Ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για τη Στοά Εμπόρων

Ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για τη Στοά Εμπόρων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kίνητρα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία, προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα στη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής, δίνει ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για 10 καταστήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη στέγη νέων επιχειρηματιών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνει κάλεσμα σε όλους «όσοι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, επιχειρηματίες, κατοίκους, νέους δημιουργούς, να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε και πάλι ζωντάνια και προοπτική σε γειτονιές, πλατείες ή μικρές εμπορικές γωνιές».

Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η διάθεση ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και τα οποία δημιουργούν κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι το κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μία ή και περισσότερες επιχειρήσεις ή δραστηριότητες, εφόσον στόχος είναι εκτός των άλλων να εννοηθούν οι συνεργασίες και οι συμπράξεις μεταξύ των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

H πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση (τμήμα του πιλοτικού προγράμματος Πόλη2) στη Στοά Εμπόρων ισχύει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο www.polis2.thisisathens.org και απευθύνεται σε φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σύμφωνα με το ν.4430/2016. Τα καταστήματα στη Στοά Εμπόρων αποτελούν ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ και παραχωρήθηκαν προς χρήση στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων ΦΚΑ/ΟΑΕΔ, με τίτλο «Ανάκτηση των ακινήτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, που έχει αποδεκατιστεί σε επίπεδο εμπορικής δραστηριότητας και αποτελεί το δεύτερο στάδιο. Στο πρώτο στάδιο είχαν εφαρμοστεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ενοικίαση 6 καταστημάτων στην πλατεία Θεάτρου, διαδικασία που βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Αλέξης Γαληνός, εξηγεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων αναμένεται να ωφελήσει το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις συγκεκριμένες περιοχές. «Αλλωστε, τα κλειστά καταστήματα που πρόκειται να ανοίξουν δεν θα είναι μεμονωμένα, αλλά θα αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας θεματικές ενότητες αγοράς είτε στον ίδιο δρόμο είτε σε πολύ κοντινή απόσταση», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή