«Εκπαίδευση φτιαγμένη στα μέτρα σας»

«Εκπαίδευση φτιαγμένη στα μέτρα σας»

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον Αύγουστο, μία ομάδα νεαρών startuppers εργάζεται πυρετωδώς στα γραφεία της, στο Γκάζι. Σε λίγες μέρες, το εγχείρημά τους, το «Edutailors» μία διαδικτυακή πλατφόρμα, γύρω από την εκπαίδευση, θα βρίσκεται στον «αέρα» φιλοδοξώντας, λίγο πριν από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, να προσελκύσει το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών. «Tailor made education», δηλαδή «εκπαίδευση φτιαγμένη στα μέτρα σας», είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι οχτώ νέοι δημιουργοί της για να περιγράψουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ιδέα τους. Οι περισσότεροι προέρχονται από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Yale, το MIT ή το GeorgeTown University και διαθέτουν διεθνή εμπειρία από επιτυχημένες startups, κάποιες από τις οποίες ανήκουν στον χώρο της εκπαίδευσης. Το «Edutailors», λένε στην «Κ» είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα στον χώρο της online Παιδείας.

«Προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και στους γονείς τους να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που θέλουν, με βάση τα δικά τους κριτήρια, χωρίς να περιορίζονται σε εκείνους που παρέχει η τοπική κοινότητά τους», εξηγεί ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Δημήτρης Μαντουλίδης, που έχει σπουδάσει διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στην Ουάσιγκτον και έχει εργαστεί στο τμήμα Παιδείας της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Αντίστοιχα, δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους και ταλαντούχους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν ευελιξία και να εργάζονται όσο θέλουν και από όπου θέλουν εκείνοι, αφού τα μαθήματα θα γίνονται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο», συμπληρώνει.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για σπουδές στο εξωτερικό, αλλά και σε Ελληνες που ζουν μακριά από τη χώρα. «Γνωρίζουμε ότι από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, λείπουν τα καλά ελληνικά σχολεία, εξαιτίας του υψηλού κόστους των ακινήτων. Περιμένουμε λοιπόν ανταπόκριση και από Ελληνες του εξωτερικού, που θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους ελληνικά χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικούς, που έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα», τονίζει ο Γιώργος Παπαδρόσου, στέλεχος της ομάδας του «Edutailors».

Λύση για εκπαιδευτικούς

Αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης, λένε οι δημιουργοί της, θα ωφελήσει πολλούς εκπαιδευτικούς που τα τελευταία χρόνια είτε αναζητούν δουλειά είτε θέλουν να συμπληρώσουν τις χαμηλές απολαβές τους. «Κάθε χρόνο στη χώρα μας αποφοιτούν περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στα σχολεία. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ, ενώ ταυτόχρονα τα ιδιωτικά σχολεία έχουν περιορισμούς στην επιλογή του προσωπικού τους», επισημαίνει ο Δημήτρης Μαντουλίδης. «Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στην καλύτερη περίπτωση καταφεύγουν σε φροντιστήρια, με απολαβές που ξεκινούν από 5-6 ευρώ την ώρα. Μέσω της δικής μας πλατφόρμας, θα μπορούν οι ίδιοι να καθορίζουν την τιμή με την οποία θα χρεώνουν την κάθε ώρα μαθήματος. Εμείς θα παίρνουμε το 20% από το ποσό αυτό», εξηγεί ο ίδιος.

Η πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται εύκολα και χωρίς κάποια συνδρομή. Μέσω ενός δωρεάν λογαριασμού, γονείς και μαθητές θα επιλέγουν και θα αξιολογούν δάσκαλους και καθηγητές που θα έχουν εκπαιδευθεί για να παρέχουν διαδικτυακά μαθήματα. «Οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, που μόνο το Ιντερνετ μπορεί να φέρει κοντά τους», λέει ο Γιώργος Παπαδρόσου, εξηγώντας ένα προς ένα τα πλεονεκτήματα. «Τα παιδιά θα κερδίζουν χρόνο από άσκοπες μετακινήσεις και φυσικά θα μπορούν να κάνουν μάθημα, ακόμη και βράδυ πριν από κάποιο διαγώνισμα εάν αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να ξαναδούν το online μάθημα βιντεοσκοπημένο ώστε να το κατανοήσουν καλύτερα», τονίζει. Η ομάδα του «Edutailors», θα παρέχει στους εκπαιδευτικούς το μάρκετινγκ. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα τους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση καθώς και τα τελευταία τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη Silicon Valley.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή