Η λούμπεν μαφία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε άδειες μπορεί να παίρνει κάθε δύο με τρεις μήνες, και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να εγκαινιάσει ο Κουφοντίνας το πρόγραμμα μετατροπής του Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων. Δεν είμαι όμως δικαστικός, ούτε καν νομικός, οπότε ας πούμε ότι η γνώμη μου δεν μετράει. Κι ας μην έχει μεταμεληθεί για τις ειδεχθείς δολοφονίες για τις οποίες καταδικάσθηκε κι ας μην έχει αποκαλύψει πού βρίσκεται το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας ηγείτο. Ας πούμε ότι δεν ευσταθεί και το επιχείρημα ότι ακόμη δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Μάτι και ποιες οι επιπτώσεις του μικρού Τσερνομπίλ που έσκασε στην περιοχή για τους επιζήσαντες.

Ας πούμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έκαμε το καθήκον του διατάσσοντας έρευνα για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες, και τώρα, με τη συνείδησή του καθαρή, θέλει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος. Ας τα πούμε όλ’ αυτά και ας κωφεύσουμε στη δίκαιη οργή της Αλεξίας Μπακογιάννη για την ευνοϊκή μεταχείριση που επιφυλάσσει το κράτος απέναντι στον δολοφόνο του πατέρα της. Ας παραβλέψουμε επίσης και το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση, μια λούμπεν μαφία, έχυσε το περισσότερο πολιτικό αίμα στην αναίμακτη κατά τα άλλα περίοδο της μεταπολίτευσης. Και μη μου πείτε εμένα για τη Χρυσή Αυγή. Να τα πείτε στον κ. Κοντονή ο οποίος φρόντισε η δίκη της να μετατραπεί σε σάγκα.

Εκείνο όμως που μου είναι αδύνατον να παραβλέψω είναι ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος κάθε λίγο και λιγάκι απασχολεί τη δημόσια ζωή της χώρας. Αυτός ο άνθρωπος, ενσάρκωση του ενστίκτου του θανάτου στην πιο ποταπή του μορφή, αντί να παραμείνει στο σκοτάδι στο οποίο καταδικάστηκε, στην αφάνεια όχι μόνον της νομικής αλλά της ηθικής καταδίκης και του κοινωνικού αποκλεισμού, εξακολουθεί να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας. Η θλιβερή μορφή που κάθε τόσο εμφανίζεται στις οθόνες της τηλεόρασης είναι η ζωντανή απόδειξη της κατάπτωσης της δημόσιας ζωής μας. Το γεγονός ότι ακόμη μας απασχολεί και μόνον φτάνει για να πεισθούμε ότι η Ελλάδα δεν έχει πτωχεύσει μόνον οικονομικά. Εχει πτωχεύσει πολιτικά και κοινωνικά. Καίει τα κοινωνικά της κατακάθια.

Σίγουρα υπάρχει δόλος τον οποίον τον χρεώνεται κατ’ αποκλειστικότητα η Αριστερά. Και δη η κυβερνώσα Αριστερά. Η επίδειξη του θλιβερού «συντρόφου», της κομμένης κεφαλής στο τσίρκο της επανάστασης, δεν δείχνει μόνον τις ιστορικές της διασυνδέσεις με τα κοινωνικά κατακάθια του τόπου. Θέλουν να μας πουν ότι μπορεί με τη δολοφονική οργάνωση της «17 Νοέμβρη» να τελειώσαμε, όμως αυτό που εκπροσωπούσε είναι ακόμη ζωντανό. Οι σύντροφοι μπορεί να πλανήθηκαν, όμως η φρικαλέα δικαιοσύνη τους, η ιδεολογία του εγκλήματος, όσο μας απασχολεί ο Κουφοντίνας, πάντα παραμένει στην ημερήσια διάταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή