3 συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας after sun

3 συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας after sun

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε την επιδερμίδα μας προτού εκτεθούμε στον ήλιο και παραμελούμε τον εαυτό μας όταν επιστρέψουμε από την παραλία. Η υγεία της επιδερμίδας μας, ωστόσο, εξαρτάται και από την προσοχή που θα δώσουμε και στη συνέχεια, για να αποφύγουμε το ξηρό και κουρασμένο δέρμα που μάς στερεί λάμψη και φρεσκάδα. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για σας τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για αποκατάσταση της επιδερμίδας μετά την έκθεσή μας στον ήλιο και σάς τις παρουσιάζουμε:

Η θεραπευτική αλόη

  • Τι θα χρειαστούμε:

5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

½ κουταλιά της σούπας αμαμελίδα (witch hazel)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζελ αλόης

Και τα τέσσερα αυτά υλικά είναι ιδανικά για συνθέσουν το καλύτερο σπρέι αποθεραπείας από την έκθεσή μας στον ήλιο και είναι απαλλαγμένα από χημική επεξεργασία. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι αντιφλεγμονώδες, η μέντα θα σάς προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, απαραίτητη μετά από μια μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, η αμαμελίδα καταπραϋνει τον πόνο και τον ερεθισμό και η αλόη βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Αφού συνδυάσετε καλά τα υλικά σε ένα δοχείο, στη συνέχεια μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για δέκα ώρες τουλάχιστον. Μετά από την έκθεσή σας στον ήλιο ψεκάστε στα σημεία της επιδερμίδας σας που αισθάνεστε ότι ήταν πιο ευάλωτα στην ηλιακή ακτινοβολία και απλώστε το διάλυμα απαλά κάνοντας μασάζ. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Το σπρέι μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στην κατάψυξη.

To… καταπραϋντικό μηλόξιδο

  • Τι θα χρειαστούμε:

3 κουταλιές της σούπας απεσταγμένο νερό

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζελ αλόης

½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Μπορεί η ιδέα του μηλόξιδου να σάς… ξινίζει, ωστόσο το συγκεκριμένο σπρέι είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανακουφίζει το ηλιοκαμένο δέρμα σας, απορροφώντας τη θερμότητα από την επιδερμίδα και επαναφέροντας τα επίπεδα PH σε φυσιολογικά επίπεδα. Η γλυκερίνη, εξάλλου, θα σάς προσφέρει τη διαρκή ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα σας μετά από τη διαρκή έκθεση στον ήλιο που την ξηραίνει ανεπανόρθωτα. Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας τελευταίο το απεσταγμένο νερό και καταψύξτε το μείγμα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Κατά τον ίδιο τρόπο, ψεκάστε στις ευαίσθητες περιοχές 2-3 φορές τη μέρα και διατηρήστε το για 2 εβδομάδες στην κατάψυξη.

Το αντιφλεγμονώδες ροδόνερο

  • Τι θα χρειαστούμε:

1/3 φλιτζανιού ροδόνερο

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

1/4 φλιτζανιού αμαμελίδα (witch hazel)

Το ροδόνερο έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στη δημιουργία σπιτικών σπρέι τόνωσης της επιδερμίδας. Ένα after-sun σπρέι με βάση το ροδόνερο δεν θα καταπραϋνει απλώς το κάψιμο αλλά θα αφήσει, φυσικά, και μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας, εξαιτίας της ιδιαίτερης μυρωδιάς του. Κατά παρόμοιο τρόπο, συνδυάστε όλα τα υλικά και τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά την εφαρμογή του αφήστε το να στεγνώσει φυσικά στην επιδερμίδα σας και επαναλάβετε για 3 τουλάχιστον φορές μέσα στη μέρα. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, σπρέι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα άλλα δύο, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μέχρι και 2 μήνες μετά την παρασκευή του.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή