ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Οι γυναίκες με μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία άρθρο του Μπόρις Τζόνσον στη Daily Telegraph, με το οποίο ο τέως υπουργός Εξωτερικών παρομοιάζει τις μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα με «γραμματοκιβώτια» και «ληστές τραπεζών». 

«Οι τελευταίες ρατσιστικές προσβολές του Μπόρις Τζόνσον δεν μπορούν να περάσουν με αστεϊσμούς, όπως συχνά συμβαίνει», δήλωσε η Nαζ Σαχ, υπουργός ισότητας του Εργατικού Κόμματος. «Το να λέει ότι οι μουσουλμάνες μοιάζουν με γραμματοκιβώτια, συγκρίνοντάς τες με ληστές τραπεζών και περιγράφοντας το Ισλάμ ως ‘’πρόβλημα’’ αποτελεί μια σχεδιασμένη επίθεση», πρόσθεσε.

«Η Τερέζα Μέι πρέπει να καταδικάσει αυτήν την κραυγαλέα ισλαμοφοβία και ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να απολογηθεί» σημείωσε η Σαχ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ντέιβιντ Λάμι, ο οποίος κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι «φουντώνει τις φλόγες της ισλαμοφοβίας»

Στο άρθρο του ο Τζόνσον ανέφερε ότι αντιτίθεται  μεν στην απαγόρευση της μπούρκας αλλά θεωρεί «απολύτως γελοίο να βλέπει ανθρώπους που επιλέγουν να κυκλοφορούν μοιάζοντας σαν γραμματοκιβώτια».
Τον Τζόνσον αποδοκίμασε και ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος ζητώντας του να ζητήσει συγγνώμη καθώς και ο αρμόδιος υπουργός επί των μεσανατολικών θεμάτων Αλισταϊρ Μπερτ αναφέροντας ότι τα σχόλια Τζόνσον για πολλούς ανθρώπους μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ