Τραμπ: Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ

Τραμπ: Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκανε αυτή την πρόβλεψη κατά τη διάρκεια δείπνου με επιχειρηματίες στο θέρετρο και γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

«Οπως γνωρίζετε, οδεύουμε να καταγράψουμε ρεκόρ (…) του ΑΕΠ. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα ήταν τόσο πάνω, ούτε καν σχεδόν 2%, και είμαστε στο 4,1!» είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο ρυθμός ανάπτυξης 4,1% επί του ΑΕΠ που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο ήταν ο πιο υψηλός των τελευταίων τεσσάρων ετών.

«Και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα ψηλότερα», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος. Εξήγησε ότι με τις νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έλθουν, η οικονομία θα μπορέσει να «πάει πολύ πιο μακριά».

«Το επόμενο τρίμηνο θα είναι –αυτό δεν είναι παρά μόνο μια εκτίμηση– αλλά λένε ότι θα μπορούσε να είναι 5 (τοις εκατό)», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το 5. Για άλλη μια φορά, αυτοί είναι αριθμοί που ο κόσμος δεν πίστευε, αλλά θεωρώ αληθινά ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά από το 5 (τοις εκατό στον ρυθμό ανάπτυξης) μόλις έχουμε εμπορικές συμφωνίες που είναι λογικές, ευεργετικές και καλές για τη χώρα μας», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή