Αντιδράσεις για τον συμψηφισμό Κουβέλη

Αντιδράσεις για τον συμψηφισμό Κουβέλη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκαλεί τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Φώτη Κουβέλη, ο οποίος παρότι διευκρίνισε ότι δεν συσχετίζει την τραγωδία στο Μάτι με την επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, επέλεξε μία διατύπωση που μάλλον πέτυχε το αντίθετο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις φονικές πυρκαγιές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

«Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης απάντησε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις και τον ρόλο τους στο έργο της καταστροφικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου, τόνισε ότι το όριο ετοιμότητας τους είναι 4 ώρες και στη συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν εκεί άμεσα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Δεν ολιγώρησαν καθόλου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα γιατί θα γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι. Διευκρινίζοντας πως τα στρατιωτικά μέσα λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι: «ξέλιξη για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειές μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν, αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή