Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστή έγινε η ταινία με την οποία θα κλείσει το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας (29/8 – 8/9). Πρόκειται για το «Driven» του σκηνοθέτη και παραγωγού Νικ Χαμ (φωτ.), το οποίο ασχολείται με τον θρυλικό βίο του Τζον ντε Λορεάν, ιδρυτή της ομώνυμης μάρκας αυτοκινήτων. Το φιλμ, που τοποθετείται στην Καλιφόρνια των αρχών της δεκαετίας του ’80, επικεντρώνεται στη φιλία του τελευταίου με τον κρυφό πληροφοριοδότη του FBI Τζιμ Χόφμαν και το σκάνδαλο ναρκωτικών, που οδήγησε στην πτώση την ταχύτατα ανερχόμενη επιχείρησή του.

(…) Αλλα δύο σπουδαία ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας περνούν στη μικρή οθόνη υπό τη σκέπη του Netflix. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη βραβευμένη με Οσκαρ Εμα Στόουν και τον ταλαντούχο Τζόνα Χιλ, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στον «Μανιακό», τη νέα μίνι σειρά που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή, δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε ένα μυστηριώδες φαρμακευτικό πείραμα. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Κάρι Φουκουνάγκα, γνωστός από το επιτυχημένο «True Detective».

(…) Μια αστυνομική είδηση έχει αναστατώσει τον χώρο της τέχνης, καθώς εμπλέκεται ένα όνομα με ιστορία στον χώρο: η Αντζελα Γκαλ-μπένκιαν, που υποστηρίζει ότι είχε σχέση με το ισχυρό ίδρυμα Calouste Gulbenkian, μηνύθηκε για απάτη. Ειδικότερα, κατηγορείται πως, ενώ πληρώθηκε για τη διαμεσολάβησή της σε μια αγοραπωλησία για κάποιο γλυπτό της Γιαγόι Κουσάμα, το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ στον αγοραστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή