Τριάντα έξι εγκαυματίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Τριάντα έξι εγκαυματίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 35 ανέρχονται οι ενήλικοι εγκαυματίες που νοσηλεύονταν –τουλάχιστον έως χθες το απόγευμα– για 16η ημέρα σε νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείου Υγείας, επτά εκ των εγκαυματιών νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, ενώ διασωληνωμένοι ήταν έξι εξ αυτών. Επιπλέον, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα παιδί, το οποίο δεν διατρέχει κίνδυνο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81, ενώ υπάρχουν και δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Στον αριθμό των νεκρών προστίθενται και εννέα άτομα που κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, για «σοβαρά λάθη και παραλείψεις» στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης κατηγορεί το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι το υπουργείο παίζει «κρυφτούλι με τους νοσηλευόμενους εγκαυματίες στις ΜΕΘ για να κρύψει το μέγεθος της καταστροφής» (σ.σ. η Ομοσπονδία μετρά οκτώ νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, έναντι των επτά), καθώς και ότι εξαφανίστηκαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη η νύχτα από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ένα «χρονολόγιο» διακομιδών τραυματιών σε μονάδες υγείας, ενώ επαναλαμβάνει ότι είχαν μεταφερθεί τρεις νεκροί σε νοσοκομεία πριν από τις 23.45 –και άρα την έναρξη του συντονιστικού– το βράδυ της πυρκαγιάς.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί το υπουργείο ότι δεν συντόνισε τις διακομιδές των εγκαυματιών ώστε να μοιραστούν σε όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και να ανοίξουν την εφημερία και σε άλλα, αλλά διοχέτευσαν τα περιστατικά σε Σισμανόγλειο και «Ευαγγελισμό». Σημειώνουν ότι δεν διακομίστηκε εγκαυματίας στο Αττικό παρότι εφημέρευε και διαθέτει ειδική κλινική. Οπως ανέφεραν στην «Κ» πηγές του υπουργείου, το Αττικόν είχε τεθεί σε ετοιμότητα για την πυρκαγιά στην Κινέτα, ενώ σημείωναν ότι το Σισμανόγλειο και ο «Ευαγγελισμός» ήταν τα νοσοκομεία «υποδοχής» των τραυματιών, οι οποίοι αφού σταθεροποιούνταν διακομίζονταν –το ίδιο βράδυ– και σε άλλα νοσοκομεία όπως το «Γεννηματάς», το ΚΑΤ και το Θριάσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή