Μέρκελ: Κανέναν δεν συμφέρει η αποσταθεροποίηση της τουρκικής οικονομίας

Μέρκελ: Κανέναν δεν συμφέρει η αποσταθεροποίηση της τουρκικής οικονομίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Γερμανία θέλει να δει οικονομική ευημερία στην Τουρκία» ανέφερε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Αγκυρα θα πρέπει να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της Κεντρικής της Τράπεζας.

«Κανείς δεν έχει συμφέρον σε μια αποσταθεροποίηση της οικονομίας στην Τουρκία. Αλλά πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο όταν ρωτήθηκε για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία.

«Η Γερμανία θα ήθελε να δει μια οικονομικά ευημερούσα Τουρκία. Αυτό είναι προς το συμφέρον μας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί έκτακτες συνομιλίες μεταξύ των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) για το θέμα της Τουρκίας.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να σχολιάσει κανείς για την έκθεση γερμανικών επιχειρήσεων στην οικονομική κατάσταση στην Τουρκία και αρνήθηκε να αποτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή