Πρώην σύμβουλος απειλεί Τραμπ

Πρώην σύμβουλος απειλεί Τραμπ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκτησε φήμη χάρη στη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό reality «Ο μαθητευόμενος» (The Apprentice), που παρουσίαζε επί 14 χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ. Στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 ήταν ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της «μαύρης κοινότητας», που υποστήριξαν μαχητικά τον Νεοϋορκέζο επιχειρηματία. Υπηρέτησε τον πρόεδρο, πλέον, Τραμπ ως διευθύντρια επικοινωνίας στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου. Αφού απολύθηκε, όμως, από το πόστο της, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις εμπειρίες που αποκόμισε με το αζημίωτο, προσθέτοντας άλλον έναν ενοχλητικό «πονοκέφαλο» στον άνθρωπο που την ανέσυρε από την αφάνεια.

Λόγος γίνεται για τη 44χρονη Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν, ή απλώς Ομαρόζα όπως την αποκαλούν στη χώρα της. Διαφημίζοντας το βιβλίο της «Η αποκομμένη», που κυκλοφορεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων, η Ομαρόζα εξαπέλυσε καυστικές επιθέσεις εναντίον του Αμερικανού προέδρου με σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεών της όπου υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από στενό συνεργάτη του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ομαρόζα στο NBC την Κυριακή, όταν ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι της ανακοίνωσε την επικείμενη απόλυσή της, την εκβίασε, εμμέσως πλην σαφώς, να κρατήσει το στόμα της κλειστό για οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τον πρόεδρο. Η ίδια δήλωσε ότι είχε ηχογραφήσει μυστικά την επίμαχη συνομιλία, απόσπασμα της οποίας παίχτηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής. Εκεί, ο Κέλι εμφανίζεται να καταλογίζει στην Ομαρόζα «σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξης», όπως η παράτυπη χρησιμοποίηση κρατικών οχημάτων και «χρηματικά ζητήματα», προσθέτοντας ότι ενδεχομένως δεν θα ασκηθούν διώξεις εναντίον της εάν η ίδια εγγυηθεί μια «φιλική αποχώρηση» από τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ο Κέλι αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι άσκησε οποιαδήποτε πίεση, ενώ ο δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, δήλωσε ότι η μυστική ηχογράφηση της Ομαρόζα «ξεκάθαρα παραβιάζει τα πρωτόκολλα εθνικής ασφάλειας». Σημειωτέον ότι η επίμαχη συνομιλία της με τον Κέλι έγινε στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για υψίστης σημασίας θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Στο βιβλίο της, η Ομαρόζα περιγράφει τον Τραμπ ως «ανεπαρκή, σεξιστή και ρατσιστή», υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «νέγρος» στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι, όπου και η ίδια συμμετείχε. Αναφέρει, επίσης, ότι της προσφέρθηκε το ποσό των 15.000 δολαρίων τον μήνα σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή