Κουβέλης: Συγκεκριμένη επιλογή του Ερντογάν η ενέργεια της τουρκικής δικαιοσύνης

Κουβέλης: Συγκεκριμένη επιλογή του Ερντογάν η ενέργεια της τουρκικής δικαιοσύνης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συγκεκριμένη ενέργεια της τουρκικής δικαιοσύνης ανοίγει διαδικασίες προκειμένου και η ρητορική της επίθεσης και όλες εκείνες οι ταραγμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας να βρεθούν σε μία άλλη πορεία, σε έναν άλλο δρόμο, με το δεδομένο ότι η χώρα μας θέλει να προάγεται η συνεργασία, η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στις σχέσεις με τη γειτονική μας Τουρκία», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παρατήρησε δε ότι οι «συγκεκριμένες και σημαντικές ενέργειες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με κορυφαίες τις ενέργειες του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, έδωσαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα». «Η ενέργεια της τουρκικής δικαιοσύνης είναι μία συγκεκριμένη επιλογή του Ερντογάν, αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρώπη», σχολίασε περαιτέρω.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «δεν είχα τέτοια στοιχεία που να μπορώ να τεκμηριώσω αυτή την άποψη, της απαγωγής. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Καμμένου κι εμένα». «Από κει και πέρα όμως εκείνο το οποίο πρέπει να καταγράψει κανείς είναι ότι αποτελούσε μία επιλογή από την πλευρά του Ερντογάν, που αναμφισβήτητα εντάσσονταν στην επιθετική ρητορική όσο και στην πρακτική σε σχέση με τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη από την πλευρά της γείτονας χώρας» εκτίμησε.

Ερωτηθείς για το εάν η χώρα μας θα επαναπροσδιορίσει τη στάση της αναφορικά με τις εντολές που δόθηκαν πρόσφατα από το ΓΕΕΘΑ για το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι «νομίζω ότι πρέπει να αναμείνουμε τα πράγματα όπως θα εξελιχθούν, στη βάση όσων προανέφερα, δηλαδή ότι είναι θετική η εξέλιξη της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας στελεχών, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «η διεκδίκησή μας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών, δεν εμπεριέχει σε καμία περίπτωση το στοιχείο της οποιασδήποτε ανταλλαγής με τους Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, πήραν άσυλο».

Τέλος για το θέμα των εννέα Κούρδων συλληφθέντων που κρατούνται στη χώρα μας και η Τουρκία τους κατηγορεί ως «τρομοκράτες», παρέπεμψε «στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία εφαρμόζει το εθνικό, το ευρωπαϊκό αλλά και το Διεθνές Δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή