H Amazon ετοιμάζεται να μπει και στη βρετανική ασφαλιστική αγορά

H Amazon ετοιμάζεται να μπει και στη βρετανική ασφαλιστική αγορά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα μεγάλη αγορά στην οποία ετοιμάζεται να εισέλθει η Amazon είναι η ασφαλιστική. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου βρίσκεται σε συνομιλίες με ασφαλιστικές εταιρείες στη Βρετανία. Αρχικά, επιδιώκει να τις βολιδοσκοπήσει για να δει αν είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους σε πλατφόρμα σύγκρισης τιμών. Το Reuters επικαλέστηκε υψηλόβαθμα στελέχη τριών μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, τα οποία ανέφεραν ότι συζητούν με την Amazon για τη δημιουργία ιστοτόπου παρουσίασης ασφαλιστικών προϊόντων.

Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να υποθέσει κανείς τι είδους ασφάλειες θα πωλούνται στον εν λόγω ιστότοπο. Από τις υπάρχουσες πλατφόρμες για σύγκριση των τιμών των ασφαλειών στη Βρετανία, οι πιο δημοφιλείς φαίνεται ότι είναι εκείνες που αφορούν την κάλυψη ζημιών στις κατοικίες, στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες. Αναλυτές της εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων Morningstar επισημαίνουν: «Η Amazon γίνεται ένα ολοένα και πιο οικείο εμπορικό σήμα για το νοικοκυριό με τα πακέτα που παραδίδει κατ’ οίκον και την παροχή υπηρεσιών, όπως την εγκατάσταση wi-fi και την παρακολούθηση των συστημάτων συναγερμού. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να μπει και στην αγορά ασφαλιστικών προϊόντων ζωής, περιουσίας και αυτοκινήτου». Βέβαια, το να δημιουργήσει δική της πλατφόρμα προφανώς και θα λειτουργήσει απειλητικά για τις υφιστάμενες στη Βρετανία, δεδομένης της προηγμένης τεχνολογίας της Amazon, της τεράστιας πελατειακής βάσης της και των πιστών της πελατών. Οι δύο πιο δημοφιλείς ασφαλιστικοί ιστότοποι σύγκρισης τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η comparethemarket.com και η CoCompare.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή