ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ρουβίκωνας

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τη 12ωρη εργασία.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, ανενόχλητα, μπήκαν στην είσοδο του κτιρίου, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου «με τις ευλογίες αυτών των 2 κομμάτων και τη συνεισφορά σε ψήφους από το νεοφιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας. Η τροπολογία αυτή φέρεται να πέρασε μάλλον αναίμακτα παρά τα εργασιακά κεκτημένα που καταπατεί».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας, στην οδό Νικηφόρου Λύτρα στο Παλαιό Ψυχικό.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», με 10 μοτοσικλέτες, είχαν μεταβεί στο σπίτι όπου διαμένει η πρέσβειρα της Αυστρίας και πέταξαν τα τρικάκια. Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η επίθεση έγινε σαν απάντηση στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές και τα μέτρα της Αυστρίας για το προσφυγικό».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ