Ο «Ρουβίκωνας» επανήλθε δριμύτερος

Ο «Ρουβίκωνας» επανήλθε δριμύτερος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της 12ης Ιουλίου, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», έχοντας στις τσέπες τους φέιγ βολάν με σύνθημα «ο φασισμός φέρνει δωδεκάωρα», είχαν αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία – «παρέμβαση» στην πρεσβεία της Αυστρίας. Αφορμή εκείνης της ενέργειας ήταν η θεσμοθέτηση από την αυστριακή κυβέρνηση της 12ωρης εργασίας. Τα μέλη της ομάδας είχαν, τότε, εντοπιστεί στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι από αστυνομικούς και προσαχθεί από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πριν καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους. Επισήμως, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είχαν ειδοποιηθεί μετά καταγγελία στο «100» από αυτόπτη μάρτυρα, που εντόπισε τη δεκαμελή ομάδα να κινείται ύποπτα στο σημείο. Ωστόσο, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις των μελών της συλλογικότητας και αντέδρασαν εγκαίρως, ώστε να αποτρέψουν μία ακόμα ενέργεια κατά διπλωματικού στόχου. Οι προσαχθέντες είχαν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και μερικές ώρες αργότερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς την άσκηση δίωξης εναντίον τους.

Ανενόχλητοι

Επανήλθαν ένα μήνα αργότερα και χθες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Κινούμενοι πεζή επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή και εισέβαλαν στο ισόγειο της αυστριακής πρεσβείας. Πέταξαν φυλλάδια με σύνθημα «το δωδεκάωρο απελευθερώνει» και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή