Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: Η Β. Κορέα δεν διέκοψε τις πυρηνικές της δραστηριότητες

Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: Η Β. Κορέα δεν διέκοψε τις πυρηνικές της δραστηριότητες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εντόπισε καμία ένδειξη ότι η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει τις πυρηνικές δραστηριότητές της, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι πρόθυμη η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το οπλοστάσιό της.

«Η συνέχιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας και οι σχετικές ανακοινώσεις εκ μέρους της προκαλούν σοβαρές ανησυχίες» σημειώνεται σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΙΑΕΑ.

Η έκθεση αυτή πρόκειται να υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Υπηρεσίας τον επόμενο μήνα.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την αποπυρηνικοποίησή της και ότι «πιθανότατα» θα συναντηθεί ξανά με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η πρώτη, ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ έγινε στις 12 Ιουνίου και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συμφώνησε να εργαστεί για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ωστόσο, η χώρα δεν δείχνει πρόθυμη να εγκαταλείψει μονομερώς ο πυρηνικό οπλοστάσιό της, όπως ζητά η κυβέρνηση του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή