Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά

Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στην υπέροχα ανακαινισμένη ταράτσα του κτιρίου του Varoulko Seaside, στο Μικρολίμανο, που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ιστιοπλοϊκό.

Η ατμόσφαιρα: Το Bites and Wine είναι το νεότερο «παιδί» του Λαζάρου. Το γνωρίσαμε τον χειμώνα, δίπλα στο Βαρούλκο, ως tapas bar, ένας νέος χώρος, όπου ο ίδιος ο σεφ ετοίμαζε μεζέδες περιποιημένους και ανατρεπτικούς, συνοδεία κρασιού. Πλέον βρίσκεται στο μπαλκόνι, με θέα ανεμπόδιστη, πανοραμική, από το Στάδιο Καραϊσκάκη μέχρι το Πανόραμα Βούλας. Ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό στη νησιώτικη πλευρά της πόλης.

Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά-1

Το φαγητό: Εδώ ο Λαζάρου μαγειρεύει κρέας. Βέβαια, μαγειρεύει το κρέας, όπως μαγειρεύει και το ψάρι, δηλαδή καλοκομμένα φιλέτα, νόστιμες σάλτσες, αρτύματα ωραία. Κάνει πιάτα με χαρακτήρα, όπως τα σπαγκέτι με μοσχαρίσια ουρά, το πεϊνιρλί με ταρτάρ και αυγό αλλά και οι κεφτέδες, μαγειρεμένοι με κριθαράκι, ένα πιάτο που θα λατρέψουν τόσο τα πιτσιρίκια όσο και το αφεντικό σας. Το μενού είναι πολύ μικρό, τόσο-όσο και η λογική είναι τα πιάτα να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται. Όλα τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά, ενώ ό,τι πιο κοντινό σε ψάρι είναι το βιτέλο τονάτο, σε μια πολύ στιβαρή εκδοχή. Φιλέτο μοσχαρίσιο με μπόλικο πιπέρι και μια καλή χειροποίητη «μαγιονεζάτη» σάλτσα τόνου. Μια ωραία μαγειρική αναφορά με την ανάλογη δόση νοσταλγίας είναι το «σουβλάκι» του μενού.

Η ιστορία έχει ως εξής: παλιά υπήρχε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου του Πειραιά ένας Κωνσταντινοπολίτης που έφτιαχνε ένα φοβερό τυλιχτό, με ψιλοκομμένο κρέας, σαν τας κεμπάμπ, και το γέμιζε με ντομάτα, κρεμμύδι και τα σχετικά. Αντί ντοματόσαλτσας, έλουζε το κρέας με μια σάλτσα από σπυρωτό κοκκινιστό κιμαδάκι. Όταν έφτανες στο τέλος, έμενε συνήθως η σάλτσα του κιμά να "παπαριάζει" την άκρη της πίτας και αυτό, όπως φαντάζεστε, ήταν μάλλον η καλύτερη μπουκιά. Στο 2018, στην ταράτσα του Varoulko Seaside, ο Λαζάρου σερβίρει την δική του εκδοχή από σουβλάκι, μέσα σε ποτήρι μαζί με ψιλοκομμένα πιτάκια, μικρά κομμάτια από ψαρονέφρι, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι σε ροδέλες, λίγο γιαούρτι και σάλτσα κιμά! Για γλυκό, ο ευφάνταστος ζαχαροπλάστης Θοδωρής Μωισίδης έχει δημιουργήσει μόνο για το Bites and Wine ένα «μπέργκερ» από σου γεμιστό με μους σοκολάτας, ζελέ από μάνγκο, και γκανάς από σμέουρα.

Bites and Wine: Στην πιο ωραία ταράτσα του Πειραιά-2

Η κάβα: Περί τις 50 ετικέτες από την Ελλάδα και τον διεθνή αμπελώνα και μια λίστα με αποστάγματα. Αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.

Ο λογαριασμός: Κανένα πιάτο δεν ξεπερνά τα 16 ευρώ. Υπολογίστε όχι περισσότερα από 25 ευρώ το άτομο, χωρίς φιάλη κρασιού.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 19:30. Υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης πολύ κοντά στο εστιατόριο, καθώς το πάρκινγκ στην περιοχή απαιτεί αρκετό χρόνο.

Bites and Wine, 

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς

Τ/ 210 522 8400

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή