Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση του ΣτΕ παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση του ΣτΕ παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«To Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, μέλους της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κάτι που συνιστά ένα νέο σκάνδαλο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση του σκεπτικού του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο πιλότο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συνιστά παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων» και καταλήγει σημειώνοντας τα εξής:  

«Απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών πραξικοπηματιών , η Ελλάδα έχει προετοιμάσει το έδαφος  για τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.
 
Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει πια να επιτρέπουν η χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε προδοτικούς συνωμότες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δικαιοσύνη, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, βγάζοντας  μη σύννομες αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή