«Επεσε στο γκρεμό υπό την απειλή μαχαιριού» – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στου Φιλοπάππου (βίντεο)

«Επεσε στο γκρεμό υπό την απειλή μαχαιριού» – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στου Φιλοπάππου (βίντεο)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το έγκλημα στου Φιλοπάππου προέβη η ΕΛ.ΑΣ. «Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι ηλικίας 17, 25 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα» όπως επισημάνθηκε.

Ως προς το χρονικό στην υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το θύμα, ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας, «δέχτηκε απειλή με μαχαίρι και συνεπεία αυτής βρέθηκε στο γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος «βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Περίπου στις 22:50 τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία».

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή