Οδηγία ρωσικής πρεσβείας: Να είστε προσεκτικοί όσοι Ρώσοι επισκέπτεστε το Στόουνχεντζ και το Σάλσμπερι

Οδηγία ρωσικής πρεσβείας: Να είστε προσεκτικοί όσοι Ρώσοι επισκέπτεστε το Στόουνχεντζ και το Σάλσμπερι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Twitter, προειδοποιεί τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται το Στόουνχεντζ και το Σάλσμπερι να είναι προσεκτικοί, γιατί μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες χρειάζονται οπωσδήποτε «αποδείξεις» για την εμπλοκή της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ επικαλούμενο ρωσικό μέσο, η πρεσβεία τους συμβουλεύει αν κάτι συμβεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία της. 

Χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή του Σάλσμπερι να είναι προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους τα τηλέφωνα της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, υπενθυμίζοντας ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται μια στρατιωτική μονάδα και συγκεκριμένα το χημικό εργαστήριο του Πορτ- Ντάουν.

Το Στόουνχεντζ βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων βόρεια του Σάλσμπερι και 3,2 χιλιόμετρα δυτικά του Είσμπερι. Στο Σάλσμπερι είχαν δηλητηριασθεί στις αρχές Μαρτίου ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, ενώ στο Έϊσμπερι στα τέλη Ιουνίου είχαν υποστεί την επίδραση του δηλητηριώδους αερίου «Νοβιτσόκ» ένα ζευγάρι Βρετανών ο Τσάρλι Ρούλιν και η φίλη του Ντον Στέρντζες η οποία και απεβίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Vedomosti

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή