Υπ. Δικαιοσύνης: «Η αποφυλάκιση Φλώρου εγείρει εύλογα ερωτήματα» – ζήτησε το βούλευμα ο Κοντονής

Υπ. Δικαιοσύνης: «Η αποφυλάκιση Φλώρου εγείρει εύλογα ερωτήματα» – ζήτησε το βούλευμα ο Κοντονής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βούλευμα με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το βούλευμα ζητείται προς έλεγχο διότι το διατακτικό του εγείρει πολλά και εύλογα ερωτήματα. Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται πως θα πρέπει να υπενθυμιστεί στη Νέα Δημοκρατία ότι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή