«Ανενόχλητη» η δράση του Ρουβίκωνα, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

«Ανενόχλητη» η δράση του Ρουβίκωνα, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η νέα καταδρομική επίθεση της αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη φορά η εισβολή είχε ως στόχο το υπουργείο Εξωτερικών που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Μάλιστα, η αναρχική ομάδα ανάρτησε και βίντεο σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο εμφανίζονται μέλη της οποίας να πηδάνε ανενόχλητα την περίφραξη του κτιρίου και να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο.

Οπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» άφησαν στον συγκεκριμένο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών μία τσάντα που περιείχε περιεχόμενο με «φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο ‘επεισόδιο’» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α» .

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της νέας εφόδου μελών της οργάνωσης στο υπουργείο Εξωτερικών, φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της συγκεκριμένης ομάδας προχώρησε μάλιστα σε νέες απειλές, σημειώνοντας σε διαδικτυακή του ανάρτηση: «Σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύντροφοι απο τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα,η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα. Μια συμβολική κίνηση… Δεν μπορώ παρόλα αυτά όμως να μην επισημάνω, πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα»

ΝΔ: Εξευτελίζουν καθημερινά τη χώρα

Αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της για τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα.

«Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο Ρουβίκωνας ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών του εξορμήσεων. Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες;» υπογραμμίζει, προσθέτοντας:

«Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα;».

Μπακογιάνη: Ξεχαρβαλωμένο κράτος

Για ξεχαρβαλωμένο κράτος έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όλα τα μηνύματα που στέλνει είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Στην περίπτωση του Ρουβίκωνα υπάρχει όμως και ιδεολογικό πρόσημο», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα «είναι παρεμπιπτόντως και αγύμναστα» αναφερόμενη στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Υπάρχει επισήμως ανοχή της κυβέρνησης, όταν λένε «τα παιδιά είναι ακτιβιστές», υποστήριξε επίσης η κυρία Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι η εικόνα εισβολής στο ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. «Γι’ αυτό και επιλέγουν το ΥΠΕΞ ή και το ΥΠ, Εθνικής Άμυνας παλαιότερα. Και αυτή η εικόνα μας κάνει «ρόμπα» διεθνώς. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μας κάνει «ρόμπα» διεθνώς επειδή κάποιοι επιδεικνύουν ανοχή, διερωτήθηκε.

Ποτάμι: Δεν αποτελεί πλέον είδηση

Ο Δημήτρης Τσιόδρας σχολιάζει τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα με στόχο το υπουργείο Εξωτερικών.

Oι επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες κλπ έχει πάψει πλέον να αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα "χαϊδεμένα παιδιά της". Αλλά δεν πρόκειται…

 

Το βίντεο της εισβολής:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή