Fake news η είδηση του θανάτου του Κώστα Γαβρά

Fake news η είδηση του θανάτου του Κώστα Γαβρά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε fake news απέδωσε ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς την είδηση του θανάτου του, που έκανε τον γύρο ττου διαδικτύου. 

«Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω» δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη». Ωστόσο, σχολίασε ότιι «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε». 

Η ψευδής είδηση που αναμεταδόθηκε ραγδαία από εγχώρια και διεθνή μέσα, διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού στο Twitter, που φαινόταν να ανήκει στη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. 

Zορμπά: Δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός – κακόβουλη και μακάβρια επίθεση

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα. Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά σημείωσε παράλληλα ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση», κατέληξε. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή