The Times: Ανάγκη νέου λιμανιού στην Κύπρο «βλέπει» το βρετανικό υπουργείο Αμυνας

The Times: Ανάγκη νέου λιμανιού στην Κύπρο «βλέπει» το βρετανικό υπουργείο Αμυνας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας φοβάται ότι θα προκύψει ανάγκη νέου λιμανιού στην Κύπρο για την εξυπηρέτηση της βάσης στο Ακρωτήρι, γράφουν σήμερα σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου.

Σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η Βρετανία θα χρειαστεί να ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια λίρες, για να κατασκευάσει λιμάνι για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής της βάσης στο Ακρωτήρι, σημείωνει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Εξοπλισμός και άλλα αγαθά για τη βάση διέρχονται μέσω των εμπορικών λιμανιών της Κύπρου. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι τελωνειακοί και άλλοι έλεγχοι που θα επιβάλλονταν στην περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία, θα δυσχέραιναν σοβαρά τη λειτουργία των λιμανιών.

The Times: Ανάγκη νέου λιμανιού στην Κύπρο «βλέπει» το βρετανικό υπουργείο Αμυνας-1

Το σχετικό δημοσίευμα των Τhe Times όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας. 

Η βάση στο Ακρωτήρι διαθέτει ήδη ένα μικρό λιμάνι, το οποίο όμως θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να επεκταθεί. Σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή, το σχέδιο είναι «στην ουσία η κατασκευή νέου λιμανιού». Εκτιμάται ότι το Υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει το νέο λιμάνι με τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για την προετοιμασία για το Brexit.

Το έργο αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λίρες, σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, THE ΤIMES

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή