ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έψαξε στα αζήτητα, θέλησε να αλλάξει εμφάνιση και τυλίχθηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα». Με αυτή την εισαγωγή, το βράδυ της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε τις παλινωδίες και τα «ψέματα» της κυβέρνησης στους χειρισμούς της τραγωδίας στο Μάτι, το οποίο, όπως είπε, έγινε η «φωτογραφία» της: «ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός». Εξαπολύοντας εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμπεριέλαβε στις «επιτυχίες» της κυβέρνησης το μπλακ άουτ στην Υδρα, τη δολοφονία του νεαρού στου Φιλοπάππου, αλλά και τη λήξη του μνημονίου, καθώς το μόνο που τελείωσε, όπως είπε, «είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά «είναι να λέει ψέματα». Ταυτόχρονα, έκανε σαφές προσκλητήριο για συμπόρευση σε «όλες τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».

«Παρακολουθήσαμε μια αδίστακτη κυβέρνηση που έβλεπε τι γινόταν και δεν αντιδρούσε ως ώφειλε και ένα διαλυμένο κομματικό κράτος που στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εγκαινιάζοντας με την ομιλία του το τριήμερο Summer school της ΟΝΝΕΔ που διοργανώνεται στο Λουτράκι, απ’ όπου αποδόμησε την κυβέρνηση και το αφήγημα της «εξόδου», καθώς θύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, με επιτόκιο της τάξης του 4,4%, την ώρα που της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%. «Οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας ότι «τα 100 δισ. και βάλε που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε» και ότι «για τον “λογαριασμό” αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

Ειδική μνεία έκανε στη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για «εθνικά επικίνδυνες πράξεις» που παράγουν αρνητικά τετελεσμένα (αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα πιστοποίησης και ανταγωνισμού). Ενώ, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έψαξε στα αζήτητα, θέλησε να αλλάξει εμφάνιση και τυλίχθηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά». «Εψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Εκανε και πάλι μια τεράστια τρύπα στο θολό νερό», προσέθεσε.

Απευθυνόμενος στους νέους και με αφορμή την επικείμενη ανάβαση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έκανε λόγο για «εικονική πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε τι έχει να τους πει ο κ. Τσίπρας. «Οτι τους τύπωσε μισό εκατομμύριο διαβατήρια για το εξωτερικό; Κι ότι από κει τους εμποδίζει ακόμη και να ψηφίζουν; Οτι έκανε καθημερινότητα τη μερική απασχόληση, τα 360 ευρώ και την ανασφάλιστη εργασία;» αναρωτήθηκε.

Ανοίγματα

Σαφή ήταν τα ανοίγματα που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του τριημέρου της ΟΝΝΕΔ. Μίλησε για «νέα αντίληψη» που προϋποθέτει «ενότητα και υπέρβαση των παλιών διχασμών». «Δεν προτείνει “δεξιές” ή “αριστερές” πατέντες, αλλά πρακτικές λύσεις για όλους. Και αφορά όλες τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που είναι καιρός να συμπορευτούν έχοντας απέναντί τους μόνο τα ζητούμενα του αύριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η Ν.Δ. αποδόμησε πλήρως τις αναφορές του κ. Τσίπρα στα εργασιακά, υπενθυμίζοντας διά του Γ. Βρούτση ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθιερώθηκε το 2013 και ότι ο κ. Τσίπρας «αυτό που τότε καταδίκαζε, κατήγγειλε και καταψήφισε αποκαλώντας το παγίδα φτώχειας, σήμερα το επικαλείται ως επιτυχία του –αφού πρώτα το μετονόμασε– και αφού βέβαια καθυστέρησε για δύο ολόκληρα χρόνια την εφαρμογή του».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ