Το Ιντλίμπ θα εκκαθαριστεί, απαντά στον Τραμπ η Μόσχα

Το Ιντλίμπ θα εκκαθαριστεί, απαντά στον Τραμπ η Μόσχα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιντλίμπ είναι «σφηκοφωλιά τρομοκρατών» που πρέπει να εκκαθαριστεί γιατί εμποδίζει την επίλυση του Συριακού και απειλεί άμεσα τη ρωσική βάση στο Χμεϊμίμ της Ρωσίας. Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τις συστάσεις Τραμπ προς Μόσχα και Τεχεράνη να εμποδίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, την επικείμενη εισβολή του συριακού στρατού στον τελευταίο μεγάλο θύλακο ισλαμιστών αντικαθεστωτικών, στη βορειοδυτική Συρία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε προειδοποιήσει μέσω Twitter ότι ενδεχόμενη επιχείρηση στο Ιντλίμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «ανθρωπιστική τραγωδία». Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου δεν λαμβάνουν υπόψη τον «επικίνδυνο χαρακτήρα» των μαχητών του Ιντλίμπ και προδίδουν έλλειψη «συνεκτικής προσέγγισης» για την επίλυση του Συριακού, από πλευράς Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με αραβικά μέσα, η ρωσική αεροπορία επανέλαβε χθες τους βομβαρδισμούς στην περίμετρο του Ιντλίμπ, τους οποίους είχε διακόψει στις 15 Αυγούστου. Από την πλευρά της, η Τουρκία έστειλε μονάδες τεθωρακισμένων στην απέναντι πλευρά των συνόρων, επικαλούμενη τον κίνδυνο νέου μεταναστευτικού κύματος.

Οι εξελίξεις στο Συριακό συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού απεσταλμένου για το Συριακό, Τζέιμς Τζέφρι, με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, στην Αγκυρα. Οι δύο πλευρές συμπίπτουν στο θέμα του Ιντλίμπ, αλλά εξακολουθούν να διαφωνούν για την αντιμετώπιση της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή