Ο Στ. Θεοδωράκης είχε προειδοποιήσει για αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου: «Νομοθετείτε για τους πλούσιους»

Ο Στ. Θεοδωράκης είχε προειδοποιήσει για αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου: «Νομοθετείτε για τους πλούσιους»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής για αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου στις 17 Απριλίου του 2015, κατά τη συζήτηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Δεν σας ενδιαφέρουν οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών -σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι και οι διάσημοι, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία. Νομοθετείτε για τους πλούσιους. Πως θα μπορέσετε αύριο κύριε υπουργέ να αποτρέψετε την αποφυλάκιση ενός VIP κρατούμενου που θα σας φέρει δυο χαρτιά γιατρών που θα πιστοποιούν μια ανίατη και δύσκολα ανιχνεύσιμη αρρώστια. Δεν σας ενδιαφέρουν αυτά όμως κύριε υπουργέ -δημόσιες σχέσεις κάνετε και είναι λυπηρό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ποτάμι ήταν το πρώτο κόμμα που αντέδρασε στην αποφυλάκιση Φλώρου, λίγες ώρες αργότερα από τη στιγμή που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας.

«Τέτοιες αποφάσεις που αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης».

Την επόμενη ημέρα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχε καμία αντίδραση παρά το γεγονός ότι δικαστικοί συντάκτες έθεσαν υπ’ όψιν τους την ανακοίνωση του Ποταμιού που μιλούσε ήδη για «σοβαρά ερωτηματικά για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Τελικά, ο -τότε- υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής τρεισήμισι ώρες μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ανακοινώνει με δελτίο τύπου (στις 16.51 της 25/8 ) ότι ζήτησε το βούλευμα με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή