Μπαράζ επιθέσεων «Ρουβίκωνα»

Μπαράζ επιθέσεων «Ρουβίκωνα»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο επιθέσεις, με διαφορά λίγων ωρών, πραγματοποίησε την Πέμπτη η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Στις 2 το μεσημέρι, περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορώντας κουκούλες πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου.

Στη Θεσσαλονίκη

Είχε προηγηθεί η εισβολή στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης-Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» και είχαν το σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».

Σημειώνεται ότι η επίθεση έρχεται λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη, ενόψει της ΔΕΘ κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένα.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται, μεταξύ άλλων αναφορά και στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι η φετινή Εκθεση, «έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια, πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα».

«Μια πραγματικότητα που επίμονα επανέρχεται για να υπενθυμίζει πως οι όροι διαβίωσης της κοινωνικής βάσης συνεχίζουν να δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου, προστίθεται ακόμη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή